Džesika Simpson pokazala šta je alkohol uradio njenom telu

Foto: MB Pictures / Shutterstock Editorial / Profimedia

Džesika Simpson hrabro je podelila šokantnu fotografiju koja je nastala pre četiri godine, kada je bila u paklu alkoholizma i lekova. Na fotografiji izgleda skoro neprepoznatljivo - njeno lice je naduto, a sedi u mračnoj sobi. Mnogi su pozdravili smelu odluku zvezde da pokaže kako zavisnost zapravo izgleda.

„Ova osoba u rano jutro 1. novembra 2017. je neprepoznatljiva verzija mene. Imala sam puno otkrivanja o sebi da otključam i istražim. Znala sam, baš u tom trenutku, da ću dozvoliti sebi da vratim svoje svetlo, izvojam pobedu nad svojom unutrašnjom bitkom za samopoštovanje i suočim se sa svetom sa prodornom trezvenošću.

Lično, da bih to uradila, morala sam da prestanem da pijem alkohol jer je to činilo da moj um i srce da kruže u istom pravcu – i sasvim iskreno, bila sam iscrpljena. Želela sam da osetim bol da bih mogla da ga nosim kao značku časti. Želela sam da živim kao vođa i da prekinem krug kako bih napredovala – nikada ne gledajući unazad sa žaljenjem i kajanjem zbog bilo kog izbora koji sam napravila i koji bih napravila do kraja svog vremena ovde u ovom prelepom svetu.

Ne mogu da verujem da je prošlo četiri godine! Osećam kao sa su prošle možda dve. Mislim da je to dobra stvar. Ha. Toliko je stigme oko reči alkoholizam ili etikete alkoholičara. Pravi posao koji je trebalo da uradim u svom životu bio je da prihvatim neuspeh, bol, slomljenost i samosabotažu.

Piće nije bilo problem. Ja sam. Nisam volela sebe. Nisam poštovala sopstvenu moć. Danas poštujem. Pomirila sam se sa strahovima i prihvatila sam delove svog života koji su samo tužni. Posedujem svoju ličnu moć sa mentalnom hrabrošću. Ja sam divlje iskrena i prijatno otvorena. Slobodna sam“, napisala je Džesika Simpson na Instagramu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jessica Simpson (@jessicasimpson)

Simpson je detaljno opisala svoju zavisnost, od alkohola i tableta, u svojim memoarima „Otvorena knjiga“ iz 2020.

Pisala je o prekretnici – incidentu za Noć veštica 2017, kada se probudila i počela da pije u 7:30 ujutru. Nastavila je ceo dan.

Ona i njen suprug Erik Džonson te noći su bili domaćini porodičnoj zabavi. Kada je trebalo decu da obuče u kostime, Simpson je bila previše pijana da bi to uradila. Te noći je bilo sramota, pa je progutala tabletu kako ujutru ne bi morala da gleda svoju decu.

Njeni najbliži prijatelji — koji su bili zabrinuti za nju posle zabave — došli su u njenu kuću i suočili je s problemom. Simpson se obratila timu lekara da joj pomognu u borbi protiv zavisnosti, a jedan joj je rekao da je njen život bio u opasnosti.

Dugo se borila sa traumom – kada je imala šest godina bila je zlostavljana od strane porodičnog prijatelja.

„Počelo bi sa golicanjem po leđima, a zatim bi se prešlo na stvari koje su bile izuzetno neprijatne. Htela sam da kažem roditeljima. Bila sam žrtva, ali sam se nekako osećala krivom“, napisala je i knjizi.

Ona se još 2005. povukla iz glume i pevanja, ali je lansirala svoju modnu kompaniju kojom se trenutno bavi.

***

Bonus video: Paparaco lov na poznate

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram