Privatni pakao najlepše članice Abbe za koji niko nije znao

Agneta i Bjorn Foto: DANIEL ANGELI / Bestimage / Profimedia

Četrdeset godina nakon gorkih pesama napisanih posle dva razvoda kroz koja su prošli članovi grupa Abba, švedski pop kvartet ponovo se okupio za Voyage, album koji će biti objavljen 5. novembra. Agneta Feltskog, jedna od dve pevačice grupe, nije imala lak život i prolazila je kroz teška razdoblja.

Agneta je bila u braku sa Bjornom Ulveusom, ali je ljubav doživela krah. On je nedugo zatim uplovio u vezu s Lenom Kalersjo, koja je zapravo bila Agnetina bliska prijateljica.

Tokom turneje u Velikoj Britaniji, Abba je imala veliki koncert na stadionu Vembli, ali je Agneta bila vidno neraspoložena, što su primetili kritičari.

„Moje srce nije bilo na nastupu, možda činjenica da sam puno toga pretrpela emocionalno ima veze s tim. Vidim Bjorna tamo i prisećam se brojnih stvari, i teško mi je. Pokušavam da budem profesionalna i da plešem i pevam, ali radost je nestala“, kasnije je priznala.

Nakon raspada benda, otišla je na lečenje i morala je da pije antidepresive. Nije mogla lako da preboli brak s Bjornom, koji je trajao devet godina. Imali su dvoje dece, a pesma „The winner takes it all“ proistekla je upravo iz njihovog razlaza.

Agneta je čak pokušala solo karijeru, međutim nije imala puno uspeha u tome. Njena druga ljubav bio je Tomas Sonenfeld, za kog se udala 1990. godine. Međutim, usledio je niz nesrećnih godina zbog kojih se njena depresija pogoršala.

Razvela se od Tomasa 1993, a naredne godine je njena majka izvršila samoubistvo. Njen otac je takođe umro nedugo zatim.

Ipak, Agneta je 1997. godine još jednom pronašla ljubav, u zagrljaju Gerta van der Grafa. Što se Bjorna tiče, brak sa Lenom je bio srećan, ali je 2008. objavio da pati od demencije.

Zato će ponovno okupljanje Abbe dovesti do susreta dva para nekada bračnih drugova. Lingstad ​​i Anderson su se verili 1971. godine, iste godine kada su se Feltskog i Ulveus venčali, ali do 1981. oba para su se razvela u roku od godinu dana.

Najavili su i novo koncertno iskustvo u Londonu, takođe nazvano Voyage. Digitalne verzije članova benda (ali ne hologrami, tvrdi njihov tim) pojavljivaće nekoliko večeri na bini, zajedno sa bendom od 10 članova u koncertnoj dvorani koju su nazvali Abba Arena. Ulaznice će biti u prodaji od 7. septembra.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram