Teodorini trikovi da izgledaš tip-top kad snimaš video

Teodora Vasiljević Foto:Ivan Dinić/Nova S

Može li se išta sakriti od kamere, koji bjuti i modni trikovi zaista rade kad bi da snimiš super video, za portal Zadovoljna.rs priča Teodora Vasiljević, novinarka reporterka Jutarnjeg programa Probudi se Televizije NOVA S.

„Kamera ženi može da bude i najbolji prijatelj, ali i smrtni neprijatelj, jer sve vidi i teško šta možemo da joj sakrijemo. Pogotovo je to izazov za sve nas koji radimo u jutarnjem programu i ustajemo u 3.45h“, počinje priču Teodora, čije priče s terena rado slušamo i gledamo u Jutarnjem programu Probudi se Televizije NOVA S.

To ustajanje pre petlova, kako kaže, neizbežno se vidi na našem licu, pa je ona tragala za sopstvenom čarobnom formulom.

I uspela je da otkrije poneki trik uz koji se i burna noć, i tragovi umora skoro neće videti kod svih onih kojima je posao pred kamerama ili jednostavno vole da rade zanimljive snimke i potom ih kače na društvene mreže.

„Ukoliko ustajete rano, pa još idete i pred kameru, ne bi trebalo da večerate posle 18h, a to će vam verovatno reći i svaki nutricionista. Moji podočnjaci, sa kojima genetski nemam baš sreće, odmah me odaju da sam prekršila zlatno pravilo da se večera daje neprijatelju. Drugo pravilo je voda, voda, voda, voda… Tokom celog dana, uveče, kad god – mnogo tečnosti pomaže da mi koža bude elastična, a kesice ispod očiju što manje istaknute“, ističe Teodora.

Dakle, dva glavna uslova za dobar look za video su – bez večere i uz dosta vode.

Osim toga, neizbežan uslov za dobar video je i – frizura.

„Moja kosa je prirodno kovrdžava i u privatnom životu je nešto što me karakteriše. Međutim, kamera je baš ne voli. Zato mi je ujutro naša frizerka Daliborka Jelušić pravi spas. Dakle, ako ćete pred kameru, odlazak kod frizera je obavezan.“

Pročitajte još:

Što se odeće tiče, Teodora kaže da tu zaista važi ona fraza da je veoma važno da nosite ono u čemu se dobro osećate.

„Osim toga, odeća mora da bude primerena događaju i temi o kojoj govorite. Uvek sam za lepe događaje birala svetlije, vedrije komade, dok je besmisleno i neprimereno, a rekla bih i nekulturno, nositi jarke i vesele boje kada se govori o tragedijama i nesrećama. Mislim i da bi trebalo izbegavati nešto što biste obukli u klub ili u noćni provod, pogotovo za jutarnji program. Onima kojima je važnije da neko zapamti šta su rekli, a ne kako izgledaju nikako se ne preporučuju štikle dvanaestice, duboki dekoltei i prekratke suknje. Ukoliko vam je akcenat na izgledu i isticanju atributa, samo napred, svako spram sebe, na kraju krajeva, bira.“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram