„Ustajem u četiri ujutru, ali važno je s kim se budim“

Nevena Madzarevic
Nevena Madžarević Foto:Filip Krainčanić/Zadovoljna.rs

Kako je ustajati pre petlova i biti nasmejan u cik zore, šta joj smeta u Beogradu, šta je naučila posle razvoda, na koje teme ne može da ostane ravnodušna – o svemu tome za portal Zadovoljna.rs priča Nevena Madžarević, s kojom se poslednjih godinu dana budimo u Jutarnjem programu Probudi se Televizije NOVA S.

Dok pijemo prvu kafu i spremamo se za posao, u pozadini ide jutarnji program i poznato nasmejano lice, pa se odmah brže i lakše rasanimo. Tad i ne mislimo mnogo kako je ustajati pre sunca i biti tip-top spreman dok se i najveći ranoranioci tek bude.

nevena madžarević
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„U trenutku kada čujem alarm u 04.15h, pomislim – šta meni ovo treba! Ali kada stignem na posao, već mi bude lakše jer vidim kolege i shvatim da nisam sama. A kada emisija počne, na sve zaboravite. I tako iz dana u dan. Važno je sa kim se budite, a ekipa programa Probudi se je dobro društvo za to“, priča Nevena povodom godinu dana od početka Jutarnjeg programa Probudi se na Televiziji NOVA S.

Zato ona svoju jutarnju kafu pije pošto završi emisiju. I još uvek traga za savršenom formulom za dobar dan.

„I posle godinu dana i dalje sam u potrazi za najboljom organizacijom dana koji počinje oko 4h. Nekada mislim da je bolje da odspavam u toku dana, a potom pomislim da je odlazak u devet u krevet najbolje rešenje. I tako u krug. Ako neko ima neki dobar savet, dobrodošao je!“

Pročitajte još:

Za ovih godinu dana s Nevenom smo otkrivali važne priče koje nas okružuju, slušali korisne savete stručnjaka. A pošto program ide uživo, nije čudno da se desi i nešto nepredviđeno.

„Sigurno neću zaboraviti jutro kada smo u studiju imali nezvanog posetioca. Dok sam najavljivala gosta, po studiju i ispred kamere je krenuo da leti slepi miš. Bila sam prestravljena. Izraz mog lica je neprocenjiv. Dva dana smo premotavali tu emisiju i smejali se“, priča Nevena.

Kaže i kako je dobrih emisija bilo napretek i da su za to podjednako zaslužni svi članovi redakcije Probudi se.

U svim tim temamama i razgovorima izdvoji se uvek nešto na šta nikako ne možeš da ostaneš imun. Tako Nevena, iz bogatog iskustva i razgovora sa gostima, podvlači matrice koje se, nažalost, iznova ponavljaju, a tiču se položaja žena u Srbiji.

„Protekla godina je delovala otrežnjujuće na sve nas zbog poteza žena koje su digle glas protiv svojih zlostavljača. Naša dužnost je da ih podržimo i pratimo u toj borbi u koju su smelo krenule. Osećaj gorčine i poraženosti što živimo i pristajemo na sistem u kojem su takve stvari moguće nije prestajao da me napušta tih dana kada su prve devojke izlazile u javnost sa svojim svedočenjima“, seća se Nevena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nevena Madžarević (@caonevena)

S druge strane, teško joj je da gleda i to kako se naša prestonica bespovratno menja.

„U Beogradu volim one njegove delove koji su uspeli da odole vremenu. Nažalost, takvih je malo. To govori o tome kako i koliko (ne) razumemo arhitekturu i urbanizam. Ne mogu da shvatim uništavanje zelenih površina i drveća. I maštam o trenutku kada će prioritet gradskih vlasti postati upravo to. Moj predlog je da krenu sa tzv. zelenim džepovima. Pokušavam da nađem lepotu i u tim nesavršenostima današnjeg Beograda, ali teško mi polazi za rukom.“

Pre nego što je počela da radi na televiziji NOVA S kao voditeljka i producentkinja, Nevena je u medijima iskustvo sticala na kanalima Art TV, TV B92, na Prvoj televiziji. Prethodno je diplomirala na studijama filmske i TV produkcije na Fakultetu dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu.
Tokom tih studija Nevena je upoznala Mihajla Savića, koji je direktor fotografije. Venčali su se 2009. i zajedno radili na filmovima “Šejtanov ratnik” i “Šišanje”. Rastali su se bez teških reči 2017. Nakon osam godina braka i razvoda, Nevena za portal Zadovoljna.rs otkriva za koja iskustva je bogatija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nevena Madžarević (@caonevena)

„Potrajalo bi kada bih krenula da ih nabrajam, ali važno je to da se ne bih odrekla nijednog svog iskustva – ni onih dobrih, ni loših. Da ih nije bilo, ni ja danas ne bih bila ovakva.“

Selo je najbolja antristres terapija

Priča i ko joj je najveći oslonac kad zaškripi.

„Oslonac su mi porodica i prijatelji. I život vam namesti takve okolnosti da se neko od njih uvek nađe tu kada vam je potreban. Takođe, antistres terapija koja nema cenu je odlazak u prirodu. Regenerativno dejstvo na mene imaju sela iz kojih su moji roditelji. Shvatila sam da na mestima na kojima smo odrastali najbolje punimo baterije.“

Otkad se pojavila na javnoj sceni, Nevena je prepoznatljiva po svom stilu i manekenskoj liniji, za koju je kako kaže, presudna genetika.

Za naš portal priča uživa li u satima šopinga ili gleda da sve obavi što praktičnije.

„Šoping u kojem uživam je onaj u inostranstvu. Međutim, poslednjih godinu dana iz objektivnih razloga to poprilično trpi“, kaže Nevena i nada se ipak boljim danima pred nama.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram