Maja Nikolić: Formula za dugu ljubav je jednostavna

Maja Nikolić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Svakog dana otkrivamo nešto novo s njom, upoznajemo bolje svet u kom živimo, ali i sebe. A ko je Maja Nikolić kad nije pod budnim okom javnosti? Kako se snalazi kao mama? I da li je tačno da je bila prilično nestašna u mladosti. Sve to i još ponešto kazala je u razgovoru za portal Zadovoljna.rs.

Maja je odrastala u doba bivše Juge, za mnoge vreme blagostanja kada se jednostavno – živelo. Te rane godine Maja je provela u rodnom Sarajevu.

„Kao i većina moje generacije, imala sam mirno i stabilno detinjstvo. Doba SFRJ – svi smo slični, škola, druženja, letovanja kod bake… Sve je bilo kako treba”, priča Maja za portal Zadovoljna.rs.

Pročitajte još:

Šuška se da je tada kao klinka bila prilično nemirna.

„Bila sam nestašna, svakako previše za ukus mojih roditelja. Ja bih danas rekla da sam bila živa, svoja, radoznala. Zato danas sa svojom decom se trudim da se setim sebe u tim godinama, da imam razumevanja, da priđem sa pozicije nekog ko se seća svog puberteta i misli da je sve prirodno i da se svi u tim godinama tražimo.“

Sa 18 godina preselila se u Beograd. I taj prelazak ju je dosta oblikovao – nova sredina, nepoznati ljudi, sve je bilo strano.

voditeljka maja nikolić
Maja Nikolić Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

“U početku sam verovala da je sve privremeno, da će brzo proći i da ćemo se vratiti normalnom životu. Taj normalan život se neprimetno nastavio u Beogradu kroz školovanje i druženja sa prijateljima. Oblikovali su me i Sarajevo i Beograd i verujem da su me oba grada obogatila. Beograd je najviše moj kroz moju porodicu koju sam stvorila ovde i decu koju sam ovde rodila.”

I mada je bila u višoj turističkoj školi, put ju je naveo na medije.

“Celo moje školovanje posle Sarajeva je bilo vođeno onim kako je moglo, a ne onim kako sam htela. Nema tu odgovora koji povezuje to dvoje. Videla sam oglas za nova lica na BKTV, javila sam se jer od detinjstva nosim fascinaciju televizijom i htela sam da probam. Uspela sam i pronašla se u poslu koji me i danas jako raduje“, otkriva Maja.

Sa mužem se upoznala u avionu

Ona nas svakodnevno u emisiji Među nama na Televiziji NOVA S vodi kroz goruća pitanja iz naših života, pokušava da nađe prave odgovore. I uvek ide ka novim saznanjima.

„Mnogo je stvari koje me zanimaju, koje bih htela da probam, takva sam oduvek. Volela bih da vidim neke nove zemlje, da bolje kuvam, da naučim još jedan jezik…. Što se emisija tiče, nemam želje za nekim konkretnim gostima, već sebi uvek želim pravog gosta na temu na koju gostuje. Nama TV autorima je to najvažnije.“

Maja priča i šta je iz bogatog iskustva naučila o uspehu i trajanju.

„Ne nervira me ništa, ne opterećujem se time. Uvek sam samo znala da radim i da se borim. Verujem da bih isto nastupila i da sam muškarac jer to jeste život. Da se borite, da ne odustajete, da kada padnete, ponovo ustanete i ponovo se borite i to važi za svakoga, bio taj neko žena ili muškarac. Ja nisam osećala da sam uskraćena za bilo šta u poslovnom životu zato što sam žena, ali nisam ni očekivala privilegije.“

A kad zaškripi, tu su porodica, majka, prijatelji, suprug. S njim se Maja upoznala na jednom letu do Atine pre više od 20 godina i od tada žive svoju ljubav, uz troje dece, dve ćerke i sina. Otkrila nam je koliko je čovek mudriji posle dve decenije braka i ima li zlatne formule za dugu ljubav.

voditeljka maja nikolić
Maja Nikolić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Ne znam da li sam mudrija, ne znam ni kako se brak čuva, a što se formule tiče verujem da je jednostavno – volimo se, lepo nam je i želimo da budemo zajedno. I dalje sa radošću idemo kući, to nam je najvažnije. Avion je bio pre skoro 24 godine, ceo život smo stvorili u međuvremenu i moja porodica je moj stub i moj ponos.“
Priča i koji su najveći izazovi za jednu mamu troje dece, koje vrednosti bi volela da im prenese.

„Tu sam ista kao i svaka žena. Volim onako kako nisam znala da je moguće, razmišljam o njih troje, čini mi se, neprestano, gde je ko, šta ga očekuje… Izazovi se podrazumevaju, savladavamo ih zajedno kao porodica. Moja deca su svoja, različiti su svako ponaosob. Naše je da ih podržimo, da ih usmerimo, da ih posavetujemo i pustimo. A ovo poslednje je verovatno najveći izazov. Ipak dovoljno je da budemo dobro, zdravo, da nalazimo radost svugde u životu.“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram