Naklon do poda za Zdenku Kovačiček u platformama Ledi Gage

Zdenka Kovačiček
Zdenka Kovačiček Foto:Sanjin Strukic/PIXSELL

Legendarna hrvatska i ex Yu džez i rok pevačica Zdenka Kovačiček vratila se u muzičke vode novom pesmom, duetom sa mladim zgodnim kolegom. I čini se da ona danas i izgleda i peva bolje nego ikad.

Mačka s devet muzičkih života, kako je naziva kritika, za jesen je sačuvala asa u rukavu o kojem će se i te kako pričati. Naime, čuvena Zdenka Kovačiček je nedavno sa kolegom Matijom Cvekom snimila novi singl Tvoje usne. Cvek je inače gost na Zdenkinom hvaljenom albumu „Konstatacija jedne mačke“.

Saradnja uvek originalne Zdenke s talentovanim Matijom dolazi kao šlag na torti ovog uspešnog projekta, dok je sama pesma Tvoje usne, prema Zdenkinim rečima, delo koje će sigurno dirnuti publiku pravo u dušu.

Pritom, Zdenka u spotu za ovu pesmu, u svojoj 77. godini, peva i đuska u vrtoglavim platformama poput onih koje voli Ledi Gaga.

Takođe, u ovom spotu svakim novim gledanjem otkrivamo nove detalje i doživljaj je još veći jer uz njega ovakva pesma dobija u potpunosti vanserijsku dimenziju.

„Matija je moj odabir. Za mene je on najbolji pjevač mlađe generacije. Pun je pogodak! On je otpjevao pjesmu Tvoje usne upravo onako kako sam zamišljala“, kazala je Zdenka.

Zdenka Kovačiček rođena je 16. januara 1944. godine u Zagrebu. Svoju karijeru započinje već kao devojčica nastupajući u Zagrebačkom kazalištu mladih, gde je glumila, pevala i plesala. Godine 1957. zajedno sa Nadom Žitnik osniva duet Hani. Nastupaju na TV-u, snimaju film i postižu veliku popularnost. Odlaze na turneju po Evropi gde nastupaju sa velikim muzičkim zvezdama kao što su Peter Kraus, Lu Van Burg, Bil Hejli.

„Mislim da je tajna u tome što sam se kao petogodišnjakinja odlučila baviti glumom i glazbom. U trinaestoj je glazba prevladala. Cijeli sam život posvetila glazbenoj sceni; i kad sam glumila u nekim kazališnim projektima bili su vezani uz glazbu. Moja silna očaranost glazbom i ljubav prema toj umjetnosti daje mi tu energiju koju i publika prepoznaje“, kazala je Zdenka svojevremeno.

Godine 1984. Zdenka izdaje čuveni studijski album Frka, koji objavljuje diskografska kuća Jugoton.

Tokom svoje muzičke karijere sarađuje sa mnogim kultnim sastavima kao što su Tajm, Bijelo dugme, YU jazz-rock selekcija, dok saradnja sa Telephone blues bandom traje još i danas.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Paparaco lov na poznate