Najlepša Jugoslovenka Beba Lončar je i danas prava gracija

Desanka Beba Loncar
Desanka Beba Lončar Foto:Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Beba Lončar je sigurno jedna od najlepših Srpkinja svih vremena. Bila je zvezda filma "Ljubav i moda" koji je obeležio jednu epohu. Danas, u 78. godini, izgleda jednako graciozno.

Desanka Beba Lončar  danas ima 78 godina. Bila je prava zvezda jugoslovenske kinematografije, a dosta je snimala i u inostranstvu.

Od 1965. godine preselila se u Rim, a u Italiji je bila uspešna i voljena. U večnom gradu živela je sa suprugom Josipom Radeljakom, koji je bio biznismen.

Ova lepotica, koju često porede sa Brižit Bardo, ostarila je dostojanstveno i graciozno.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ID Hair Salon (@id_hair_salon)

*

Desanka Beba Lončar 2010. godine, Foto:Davor Puklavec/PIXSELL

Naprasno se povukla iz sveta glume sa 39. godina, nakon što je rodila sina. Govorila je da više nije imala motiva da zarađuje novac, niti da gradi karijeru.

Zanimljiv je bio njen odgovor medijima o tome kako je od honorara za „Ljubav i modu“ sebi kupila mercedes i bundu.

„Uopšte nije bila za mene, više onako za starije žene. Ali u Jugoslaviji tada svega toga nije bilo. Jednom sam sama sebi kupila veliki dijamant! Za to mi nikad nije trebao frajer. Mislim, ako je galantan, utoliko bolje“, rekla je medijima.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели JUGOSLAVIJA / YUGOSLAVIA (@jugoslavija.sfrj)

Dosta se pisalo i o njenom razvodu, koji je usledio nakon 23 godine braka. Kružila je priča da ju je Josip ostavio zbog Ene Begović.

„Dok je odnos muškarca i žene stalno zavođenje, ništa nije problem. Seks je najvažniji deo te igre. Ali ljubav, nažalost, nije večna, ma koliko mi žene to romantično želele. I tu su muškarci pametniji. Oni se lakše upuštaju u nove veze, više reskiraju. To je zato što živimo u muškom svetu. Njima se preljuba oprašta, a kojoj bi ženi bilo oprošteno da ostavi muža sa sve decom i nađe 20 godina mlađeg frajera? Pa stavili bi je na stub srama. Samo, ko smo mi da sudimo ljubavi“, rekla je.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

@serbian.faces је поделио/ла објаву

Borba za starateljstvo nad sinom bila je gorka – bivši suprug ju je optužio da je alkoholičarka. Na kraju, njen sin je otišao da živi sa ocem u Beograd, a mediji pišu da ga dugo nije viđala.

Kasnije se vratila u Beograd, a prema nekim izveštajima, njena druga velika ljubav bio je skijaš Stevan Marinković.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Katja (@retrospect_dreams)

Beba je jednom prilikom ispričala savet koji je dobila od majke – a kom je bila verna čitav život.

„Svi ženski problemi dolaze od ekonomske zavisnosti, stalno mi je ponavljala. U toj situaciji nijedan izbor ne možeš da napraviš slobodno. Zato su moji roditelji insistirali na obrazovanju, a majka je bila stroga samo kad je učenje u pitanju. Nikad mi nije uradila nijedan zadatak. Pored baletske škole, televizije, gde sam od 14. godine bila voditelj, pored filmova, bila sam odličan đak i završila francuski jezik. Kod nas u kući jeo se hleb, mast i nepravilni glagoli“, izjavila je jednom prilikom.

***

Bonus video: Poznate Lepotice i Zveri

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram