Ove dve sestre su primer kako treba da se oblače deca bogatih

Bruk Šilds
Foto: KENA BETANCUR / AFP / Profimedia

Ćerke Bruk Šilds su sjajan primer promovisanja održive mode.

Ono što je Maša Memedović u Srbiji za vintage i second hand modu, to su u Holivudu ćerke Bruk Šilds. Ove dve devojke, iako su im roditelji uspešni i slavni, u javnosti šalju moćnu poruku o tome kako treba da razmišljamo o odeći. Naime, za razliku od mnogih svojih vršnjakinja, najpoznatijih svetskih „nepo beba„, koje šetaju isključivo komade iz najnovijih kolekcija, Rovan (20) i Grir Henči (17) su se u dve značajne prilike pojavile u haljinama svoje mame.

Prvo nas je pre par godina oduševila starija Rovan kad je na svoju maturu došla u legendarnoj crvenoj toaleti koju je Bruk Šilds premijerno obukla na dodeli Zlatnih globusa 1998.

Bruk Šilds
Foto: Dave Lewis / Shutterstock Editorial / Profimedia
Bruk Šilds sa ćerkom Rovan
Bruk Šilds; foto: Instagram

A da su dvehiljadite modno aktuelnije nego ikad, baš kao i koncept održivosti, sad je pokazala i mlađa Grir koja se takođe nedavno na crvenom tepihu pojavila u maminoj haljini.

Grir je došla na  All-Star Tribute događaj u Njujorku sa slavnom mamom, u kreaciji staroj oko 17 godina.

Photo Image Press / Zuma Press / Profimedia
Cindy Ord / Getty images / Profimedia

Upravo to je model koji je Bruk Šilds nosila 2006. godine na Carousel of Hope balu na Beverli Hilsu kada je Grir imala samo šest meseci.

Bruk Šilds
Foto: Jen Lowery / Shutterstock Editorial / Profimedia

S obzirom na to da je u pitanju jednostavna i bezvremenska kreacija modnog dizajnera Ričarda Tilera, haljina ne izgleda zastarelo ili retro, posebno što je stilizovana sa modernom frizurom i aksesoarima.

Grir je istu haljinu nosila i u aprilu ove godine.

Gregory Pace / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ovo nije jedini komad koji Grir voli da reciklira. Mogli smo da je vidimo i u maminoj haljini iz 2001. koju je i sama Bruk ponovo ponela više od dve decenije kasnije, u septembru ove godine.

Grir Henči
Foto: Gregory Pace / Shutterstock Editorial / Profimedia

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram