Srpske „nepo bebe“: Da li bi bili uspešni da nisu deca svojih roditelja

Foto; Antonio Ahel/ATAImages, Zoran Lončarevi, Milan Maricic/ATAImages, E-Stock_Mirko_Rodic, Vesna Lalić/ Nova.rs, Shutterstock

Njima su roditelji ozbiljne face.

Oni su poznati i uspešni, ali su imali i jaka „leđa“ – poznate roditelje.

Termin „nepo bebe“ osvojio je svet, a zapravo je drugi naziv za uspešno dete slavne ličnosti – koje se „probilo“ u istoj ili sličnoj industriji poput roditelja. „Nepo“ je skraćeno od – nepotizam.

Naravno, često su deca slavnih ličnosti zaista nasledila talenat mame ili tate, ali ne možemo poreći da ima slučajeva gde nečije prezime igra važniju ulogu od umeća.

Evo liste srpskih „nepo beba“ koje su odabrale sličan put kao roditelji, a u tome su manje ili više cenjeni i uspešni.

Anastasija Ražnatović

Anastasija Ražnatović Foto:Screenshot/Instagram/aznatovicanastasija

Mnogima ćerka Svetlane i Željka Ražnatovića prva pada na pamet kad je reč o deci slavnih. I ona je odlučila da postane pevačica, a do sada je izbacila nekoliko singlova.

Međutim, karijera Instagram influenserke joj ide daleko bolje, s obzirom na ogroman broj pratilaca na toj društvenoj mreži.

Ksenija Knežević

Ćerka Nenada Kneževića Kneza proslavila se kao deo grupe Hurricane koja nas je predstavljala na Evroviziji. U međuvremenu se grupa devojaka raspala, a Ksenija je poput svojih koleginica krenula u solo karijeru – koja je tek na početku.

Lav i Vila Pajkić

Foto: Promo

Deca profesora dramaturgije i filmskog scenariste Nebojše Pajkića i književnice Isidore Bjelice opredelili su se da i sami postanu javne ličnosti. Lav Grigorije Pajkić je ušao u politiku i nedavno je imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Vila Evanđelina Pajkić je modna dizajnerka, a na poslednjoj Beogradskoj nedelji mode pokazala je svoju drugu kolekciju.

Aleksej Bjelogrlić

Sin slavnog Dragana Bjelogrlića je takođe glumac – stipendista je Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a pojavio se u seriji „Senke nad Balkanom“ gde tumači lik mladog boksera.

Kalina Kovačević

Foto:Milan Maricic/ATAImages

Majka joj je Ljiljana Blagojević, dok joj je otac Siniša Kovačević – a nije čudno što je Kalina glumica. Ona trenutno igra u Narodnom pozorištu, a često smo je gledali i na filmu, kao i na televiziji. Za svoje uloge je nekoliko puta nagrađena.

Elena Kitić

Elena Kitić Foto: Instagram/elenakitic

Elena Kitić je definitivno nasledila glas od tate, legende narodne muzike Mileta Kitića, kao i od mame Marte Savić. Međutim, mlada pevačica se opredelila za potpuno drugačiji žanr od roditelja, a veoma je popularna među mlađim generacijama.

Katarina Žutić

Katarina Žutić i Svetlana Ceca Bojković Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Njena majka je velika Svetlana Bojković, a otac Miloš Žutić, koji je i sam bio glumac i tumačio je uloge u filmovima „Balkan Ekspres 2“, „Petrijin venac“ i „Kamiondžije“.

Katarina je sledila sudbinu svojih roditelja i sama je imala kultne uloge, poput one u filmu „Vizantijsko plavo“. Danas je često gledamo u TV serijama.

Anja Alač

Anja je ćerka Vesne Čipčić i već je igrala u nekoliko serija i filmova, a takođe ume i da peva. Njen brat Ivan Vanja Alač je postao pozorišni reditelj – “Beogradska trilogija“ Biljane Srbljanović mu je bila diplomska predstava.

Nikolija Jovanović

Nikolija Jovanović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Pevačica je ćerka Vesne Zmijanac, ali poput Elene Kitić, odabrala je moderniji žanr. Najpoznatija je po braku s Reljom Popovićem, a ima i dosta hitova koji su ipak poznatiji mlađoj publici.

Aleksandra i Kristina Kovač

Foto: Aleksandra i Kristina Kovač Foto: E-Stock_milos_rafailovic, Zoran Lončarević

Sestre Kovač su ćerke pokojnog Kornelija Kovača. U mladosti su bile čuveni K2 duo, a onda je svaka krenula svojim putem. Nastavile su muzičke karijere, poznato je da su u svađi, a Kristina se odselila u Švedsku.

Anđela Jovanović

anđela jovanović
Anđela Jovanović Foto: Promo/ Mihail Dudaš

Prelepa Anđela niže svoje prve uloge na filmu i na televiziji, a roditelji su joj Dragan Jovanović i Branka Pujić.

Takođe je ambasadorka modnih brendova i viđamo je i u TV reklamama.

Mina Sovtić

Foto: Ivan Dinić/Nova.rs

Ona je ćerka Anice Dobre, glumice, i Miodraga Miće Sovtića, biznismena, predsednika FK Dorćol. Studira glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi Dragana Petrovića Peleta, ali je već uveliko igrala u nekoliko domaćih serija.

Mina takođe igra u „Zvezdara teatru“ i bavi se sinhronizacijom animiranih i igranih filmova na srpski jezik.

Nataša Kojić

Nataša Kojić Foto: Printscreen Instagram/
natashakeymusic

Ćerka pevača Dragana Kojića Kebe najpoznatija je po tome što je napustila Srbiju da bi gradila karijeru u SAD. Nedavno je njen otac otkrio da se vraća u Srbiju.

U Americi je pisala filmsku muziku, snimala editorijale, statirala i pojavljivala se u šou-programima.

Iskra Brajović

Ćerka Voje Brajovića je glumica koja najviše igra u pozorištima. Takođe piše pesme, a ima i svoj brend „Iskra art“, koji se sastoji od iscrtavanja majica, cegera, šolja, ukrasa…

Aleksa, Jovana i Jelena Balašević

Aleksa Balašević Foto: Zoran Lončarević

Deca Đorđa Balaševića takođe su poznate ličnosti. Aleksa je dobio od Grada Novog Sada 15 miliona dinara za film „Megdan“. Balaševićeva firma osnovana je nakon raspisivanja konkursa. Pre toga se bavio rvanjem.

Jovana Balašević je odabrala glumu, a muž joj je političar i narodni poslanik Aleksandar Jovanović. Njena sestra Jelena Beba Balašević je rediteljka, bila je članica DS-a, a bavi se i fudbalom – potpisala je ugovor sa ŽFK Spartak iz Subotice.

Jovana Balašević Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Pavle Mensur

Sin Srne Lango i Irfana Mensura je glumac koji ima 23 godine i već na desetine TV uloga. Studira na Fakultetu dramskih umetnosti i dobitnik je Sterijine nagrade za najboljeg mladog glumca na 65. Sterijinom pozorju.

***

BONUS VIDEO: TOP 10 najlepših srpskih brineta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram