Fina torta puna proteina koja se ne peče

Foto: Lev Dolgachov / Alamy / Alamy / Profimedia

Ljubitelji ste čizkejka, ali ne smete ili ne želite da jedete sir? Nema problema.

Donosimo vam recept za vegansku „tortu od sira“ koja kao alternativu koristi indijske oraščiće. Reč je o orašastom voću punom proteina koje zasićuje kao i regularni čizkejk, piše sajt punkufer.hr.

Sastojci za podlogu:
100 grama badema
100 grama oraha
175 grama mekih urmi bez koštica
¼ kašike soli

POGLEDAJTE JOŠ:

Sastojci za preliv torte:
450 grama indijskih oraščića
200 ml pavlake od kokosa
100 ml javorovog sirupa
70 ml kokosovog ulja (rastopljenog)
2 limete
1 limun
1 kašika ekstrakta vanile

Priprema:
1. Indijske oraščiće umočite u vodi veče pre pripreme torte, ili barem nekoliko sati ranije kako bi omekšali.

Ako nemate vremena za dugo utapanje, indijske oraščiće možete preliti i s vrućom vodom, te ih tako pustiti oko sat vremena.

2. U blenderu napravite podlogu za tortu od badema, oraha, mekih urmi i soli.

3. Lepljivu smesu prstima utisnite u manji kalup za torte i stavite u frižider.

4. Preliv napravite u blenderu od omekšalih indijskih oraščića koje ste iscedili, kokosove pavlake, javorovog sirupa, rastopljenog kokosovog ulja, soka dve limete, soka jednog limuna i ekstrakta vanile.

5. Miksajte smesu sve dok ne postane glatka. Ako je smesa prekisela, dodajte još malo javorovog sirupa.

6. Ovako pripremljenu smesu prelijte preko podloge. Tortu stavite u frižider na pet do šest sati pre posluživanja. Prijatno!

BONUS VIDEO Slatka keleraba

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram