Najlepši stanovi poznatih žena koji kao da su u Milanu, a ne u Srbiji

Foto: Instagram/unakrlic/jasminainbelgrade

Njihovi domovi su među najlepšim enterijerima u Srbiji.

Ove poznate Srpkinje za sebe i svoje porodice napravile su prave oaze mira i savršeno mesto za uživanje, a njihovi domovi mogu da pariraju najlepšim stanovima u evropskim prestonicama dizajna, poput Milana ili Pariza.

Influenserka Dunja Jovanić pazila je da svaki kutak u njenom domu bude posebno i autentično uređen. Ona na svom Instagramu redovno pokazuje pratiocima fotografije stana, a najviše pažnje je privukla kuhinja koja izgleda kao da je izašla iz nekog časopisa.

U njenom stanu dominiraju nežne pastelne nijanse zelene i roze boje, sa dosta drvenih detalja i velikim ogledalima.

Posebno je interesantan stakleni zid koji deli kuhinju od dnevne sobe, ali i kultna Togo sofa vintidž dizajna, u pink boji, koja potpuno dominira u kontrastu sa gipsanim zidom u pozadini.

I njena spavaća soba je u roze tonovima, ali ponovo sa staklenim detaljima, a Dunja posebno ističe veliko okruglo ogledalo koje je za selfije, kako se šali, zamenilo ogledalo u liftu. I ovde vidimo dosta prirodnog drveta od kojeg je napravljen ormar, dok su vrata providna.

Jelena Gavrilović se nedavno preselila u novi stan, a po fotografijama na Instagramu možemo da vidimo da izgleda kao iz svetskih magazina.

Dnevna soba je mahom u sivo-belim tonovima, a plava velika fotelja u art deco stilu daje joj posebnu draž i razbija neutralnost. Tu su i zlatni detalji koji odišu luksuzom, ali i zanimljiva umetnička dela na zidovima uz koja se postiče poseban utisak karakternosti prostora.

Posebnu pažnju privlače sivi zidovi sa mnogobrojnim zlatnim figurama, ali i stakleni stočići, takođe sa zlatnim nogarima.

Aleksandra Erić, poznatija kao di-džejica i dizajnerka Aleksandra Duende, živi u stanu čiji su zidovi prekriveni najraznovrsnijim slikama. Od apstrakcije do motiva cveća i žena, dela u jarkim tonovima daju posebnu toplinu njenom boho domu.

Drvo je u njenom enterijeru u ulozi ode prirodi i prirodnosti, što je potpuno u skladu sa spiritualnim načinom života koji vodi ova mlada mama, inače pasionirana ljubiteljka meditacije i joge. Istu svrhu imaju i njene brojne sobne biljke, kao i cvetni aranžmani i sveće.

Aleksandrin stan je odličan primer kako se u jednom prostoru mogu vešto ukrstiti svi prirodni elementi, a da ni u jednom momentu boemski šmek ne izgleda preterano.

Milica Pavlović uredila je stan u nežnim tonovima bež i sive boje. Posebno zanimljiva je žuta boja poda u dnevnoj sobi, uz koju se odlično uklapaju drveni komadi nameštaja.

U dnevnoj sobi je zanimljiva i polica za knjige koja se nalazi tik uz sivu garnituru, ali i ogromne slike na belim zidovima.

Ipak, nešto više pažnje od dnevne sobe privlači kuhinja u minimalističkom stilu. Glatke površine, pravilne geometrijske linije i nijanse koje se utapaju jedna u drugu daju osećaj prozračnosti.

Stan Une Krlić je pravi moderni raj u skandinavskom stilu, a sve deluje još otvorenije zahvaljujući svetlim tonovima. Veliki prozori, bež zavese do poda, svedene nijanse i jednostavni umirujući elementi daju posebnu draž ovom prostoru.

Unin stan je spoj minimalističke estetike i praktičnosti kojom dominiraju prirodni materijali, a kako je sama rekla na Instagram profilu, trebalo joj je oko godinu dana da ga sredi onako kako je zamislila.

I kod nje možemo videti Togo komad, ovog puta efektnu crnu fotelju, a pored nameštaja dizajniranog u vintidž maniru, tu su skulpture, velike vaze i apstraktne slike koje dodatno oplemenjuju prostor. Posebno je zanimljivo veliko ogledalo u dnevnoj sobi koje otvara prostoriju i čine je većom, ali i pastelno zelena skandi kuhinja sa crno-zlatnim detaljima. Diskretan kontrast neutralnosti i pastelnim tonovima koji dominiraju u ovom stanu daju mermerni elementi, poput trpezarijskog stola.

I u prozračnom stanu modne influenserke Jasmine Šupeljak takođe možemo da vidimo dosta prirodnog drveta, što je definitivno odlika najbolje sređenih enterijera. Dnevnom sobom dominiraju drveni pod i masivni trpezarijski sto, kao i orijentalni vintidž tepih koji celom prostoru daje zanimljiv estetski obrt.

Jasminin klub stočić stilizovan sjajnom literaturom odličan je primer kako se knjige u kojima uživate mogu uklopiti u enterijer kao komponenta koja mu daje novu dimenziju, a zvezda njenog stana su omiljene joj vaze u obliku ženske pozadine u kojima su uvek sveži, romantični buketi cveća koji oplemenjuju prostor.

A koji stan je vaš favorit?

***

BONUS VIDEO: Boemski salonac u kojem je uhvaćen stari duh Zemuna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram