Ana Aleksander – Srpkinja koja se vinula od Sekule do Holivuda

ana aleksander
Foto: Instagram/theanaalexander

Druži se sa Džerardom Batlerom.

Među onima koji su svoje mesto pod suncem potražili daleko od Srbije, u Americi, jeste i Ana Katarina Stojanović, u svetu poznatija kao Ana Aleksander. Ona je, čini se, ostvarila san mnogih – od početničkih koraka u svetu glume u filmu „Sekula se opet ženi“ postala je jedna od Srpkinja u Holivudu.

Ana, koja je rođena 1. februara 1979, danas je poznata srpsko-američka glumica, manekenka, producentkinja i kreatorka stripova. Njen talenat su otkrili kada je imala 12 godina, i to dok je igrala košarku za Partizan. Ubrzo je počela da se bavi modom i da glumi, a pojavila se i u nekoliko domaćih reklama. Sa samo 13 godina zaigrala je, uz porodičnog prijatelja Radoša Bajića, u filmu „Sekula se opet ženi“ kao Vesna, Šljivina ćerka. Zanimljivo je da je Anina tetka naša legendarna glumica Seka Sablić.

Kada je napunila 16 godina, Ana je bila jedna od najmlađih studentkinja primljenih na Univerzitet dramskih umetnosti u Beogradu.

Ali zbog rata na ovim prostorima Ana se s porodicom odselila u potrazi za boljim životom. Skrasili su se u Kejptaunu u Južnoj Africi, gde je Ana stekla diplomu iz glume.

Potom je dosta putovala, živela na tri kontinenta i u mnogim zemljama, uključujući i Nemačku, Englesku, Italiju, Austriju, a trenutno živi u SAD.

Što se karijere tiče, Ana Aleksander je radila kao model za mnoge brendove poput Dove, BMW, Mercedes. Pojavila se u brojnim modnim časopisima, uključujući Cosmopolitan, Elle i Vogue. Godine 2002. Ana se preselila u Njujork da bi nastavila s modelingom, ali naredne 2003. preselila se u Los Anđeles da bi se dalje bavila glumom. Shvatila je da je taj grad mesto za sve one koji bi da se ozbiljno bave ovim poslom.

Njen prvi TV angažman bio je u seriji „Dva i po muškarca“ gde je imala ljubavnu scenu sa Čarlijem Šinom. Igrala je i drugim poznatim ostvarenjima, poput „CSI: NY“, „CSI: Miami“, „Bones“, „Hawaii Five-O“, „Chemistry”.

Za ovu poslednju seriju u nizu jednom prilikom je otkrila kako je bilo snimati scene.

„Nije nimalo prijatno, a ni lako. Misliš sve vreme na to da ne zaboraviš tekst, da se postaviš kako treba, da korektno odglumiš. Osećaš se kao da trčiš maraton, jedva čekaš da završiš. Međutim, u Americi kod snimanja takvih scena ima toliko pravila. Prvo, nikada niste potpuno goli. Set je zatvoren i sve se postavi pre početka snimanja tako da kada dođu glumci tu su obično samo režiser i po jedan kamerman.“

Kazala je ipak da je takvi projekti više ne privlače, osim ako bi dobila ponudu za neki veliki film ili uz neko zaista veliko ime.

Pričala je i o druženju u Holivudu.

„Poznajem Džerarda Batlera. Upoznali smo se preko mog bivšeg dečka, pa se povremeno i viđamo. Jedno vreme sam se družila sa Demi Mur i Eštonom Kučerom, stalno smo išli zajedno na neke sportske aktivnosti. Oni su zaista divni ljudi. Ešton je zaista šarmantan, ali sigurna sam da nije tako lako biti u vezi s njim.“

Ana se bavi i produkcijom i pisanjem stripova, ali i dizajnom nameštaja i humanitarnim radom.

Od 2009. do 2012. bila je udata za poznatog američkog plastičnog hirurga.

BONUS VIDEO: Televisa presenta: Prelepa Srpkinja Marija je buduća zvezda Meksika

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram