Žene srpskog porekla za koje ne znate, a osvojile su Holivud

Poznati 20. dec 202114:03 > 14:13
Foto: ENT / SplashNews.com / Splash / Marion Curtis / Shutterstock Editorial /James Atoa / Everett / Eugene Powers / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Neke od ovih glumica ste sigurno već gledali u serijama i fimovima koje volite, ali verovatno niste ni znali da imaju srpsko poreklo.

Trojan Belisario

Trojan Balesario
Foto: imageSPACE/MPI / Capital pictures / Profimedia

Američka glumica, najpoznatija po ulozi Spenser Hastings u TV-seriji Pretty Little Liars ima srpsko poreklo. Njen otac Donald je tvorac serija „Magnum, P.I.“, „Quantum Leap“ i „NCIS“ i pola je Srbin, a pola Italijan. Trojan je otkrila da je dok je bila mlađa imala dosta problema u srednjoj školi što je rezultiralo poremećajima u ishrani i samopovređivanjem.

Udata je za glumca iz serije „Suits“, Patrika Džej Adamsa sa kojim ima dve ćerke. Bellsario i Adams su otkrili da je drugu ćerku 2021. Trojan rodila na zadnjem sedištu njihovog automobila na bolničkom parkingu. Patrik je tom prilikom porodio suprugu. I mama i beba su bile dobro posle svega.

Adrijen Janić

Adrijjen Janić
Foto: Randy Shropshire / Getty images / Profimedia

Otac joj je Srbin, a majka Meksikanka. Radila je kao voditeljka na kanalima TLC i E! Dugo je radila kao model, a onda je dobila uloge u serijama House, Complete savages, Angel. Pojavila se i u psihološkom trileru „Marrow“, kao i u naučno-fantastičnoj sagi „Choker“. Udata je i ima 11-godišnjeg sina. U jednom intervjuu u kom je pričala o svom detinjstvu, ocu s ovih prostora i majci Meksikanki je rekla: „Moj tata je imao dezert koji se zove „palachinkas“ koji je sam pravio. Nije morala da bude nikakva specijalna prilika. To je u stvari jugoslovenski „crepe“. Tako je dobro! Sada to isto pravi mom sinu. Tako je slatko kada Djus zamoli dedu da mu napravi „papaTINKas“! Tradicija se prenosi“, ispričala je.

Ana Aleksander

Ana Aleksander
Foto: Eugene Powers / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ana je igrala košarku u „Partizanu“ kada su je u 12. godini primetili i rekli joj da bi mogla da radi kao model. Ubrzo se pojavila u nekoliko domaćih reklama, a prvu ulogu je imala u filmu Radoša Bajića „Sekula se opet ženi“. Tada je imala 13, a već sa 16 godina je upisala FDU. Seka Sablić joj je rođaka. Njena porodica je usled rata rešila da se preseli i da potraži bolji život. Tako se Ana, čije pravo ime je Ana Katarina Stojanović, u 17. godini seli u Južnu Afriku. U Los Anđeles je stigla 2003. Posle značajnih rola u serijama CSI Miami, CSI New York i Dva i po muškarca, gostovala je u veoma popularnoj američkoj seriji The Exes. Pažnju domaće javnosti Ana je dobila nakon svog učešća u seriji Chemistry gde je imala vrele golišave scene. Bila je u braku sa uspešnim plastičnim hirurgom Randalom Hejvortom. Kako je sama rekla – korisne životne savete joj je davao Al Paćino, a bila je bliska i sa Demi Mur i Eštonom Kučerom.

Milena Gović

Milen Gović
Foto: Jose Perez/INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia

Glumica, pevačica, plesačica koju ste mogli da zapamtite po ulozi detektivke Nine Kasidi u seriji „Zakon&Red“. Otac joj je bio Srbin, a majka ima škotsko- britansko poreklo. Osim serija igrala je i u filmovima „Bad Behavior“, „In Love“, „A Novel Romance“. Udata je za Dejvida Kornua – pisca, kompozitora i filmskog producenta.

***

Bonus video: Paparaco lov na poznate

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram