Najčudniji komplimenti koje smo dobile od mama

Mama i ćerka
Foto: Marino Bocelli / Alamy / Alamy / Profimedia

Niko ne udeli kompliment koji može da te dovede i do suza i smeha - kao mama. Ko će kome, ako neće svoj svome - reći da mi je glava velika ili da zaboravim na taj karmin.

Mame su uvek na našoj strani pa baš zato često prepričavamo drugaricama urnebesne komplimente koje su nam udelile, a koje vrlo često vrtimo po glavi godinama.

Išla sam na neki mnogo bitan rođendan, i ceo dan sam birala odevnu kombinaciju. Ne volim da kupujem stvari za posebne prilike i više volim da izbunarim stvari na koje sam skoro i zaboravila. Iskopala sam neku haljinicu, nabacila sako i odlučila da idem u patikama. Srećna, u udobnoj obući otišla sam pred „strašni sud“. Sećam se kako je moja mama – kraljica taktičnosti – kada sam došla spremna i našminkana, na pitanje kako izgledam, odgovorila sa: „Super ti je šminka, ali šta ćeš da obučeš?”

Nisu mnogo bolje prošle ni devojke i žene koje sam pitala – koji su najčudniji komplimenti koje su dobile od svojih mama.

„Retko kada imam hrabrosti da eksperimentišem sa šminkom, ali onaj trend ljubičastog karmina tamnog kao noć, zaveo je i mene. Sva srećna što sam uspela da iscrtam usta i stavim karmin bez da se cela razmažem, otišla sam do mame da čujem mišljenje: ‘Kakav je karmin?’ -‘Odličan, samo tebi ne stoji’, priča Milica.

A mama jedne Jovane jednostavno je poentirala sa: „Baš si lepa na ovoj slici, ne ličiš na sebe.”

Danica se kroz smeh setila jedne konverzacije sa svojom majkom.

„Pričam mami kako jedva čekam da budem onako zgodna trudnica, negovana, doterana, a ona mi kaže: ‘Pa ti ni sada nisi takva, a ne kada budeš trudna’”, priča ona.

I Jelenina najvoljenija osoba u životu nije bila baš taktična.

„Vidi se da si smršala, ali sad ti nešto glava dođe velika”, rekla joj je mama Marija.

„Napraviš mi lom, prevrneš mi kuću naopačke i nisi normalna, idi kući, jao bože što si lepa”, rekla je mama jednoj Zorani.

Sanja priča da se šalila sa mamom kad joj je rekla da mora malo da sačeka samo da se uda.

„Rekla sam joj tad da neće imati više brige oko mene, na šta je odgovorila: ‘Kakva si ti, još ću zetu morati svaki mesec da plaćam da te ne ostavi'“.

„Jao, pa ovako na slici, uopšte ne izgledaš debelo”, rekla je mama 21-godišnjoj Milici.

Još jedan komentar u vezi sa izgledom i kilažom dobila je i Dragana.

„Toliko srećna što sam izgubila par kilograma viknula sam mami da imam samo 63! Na šta je ona odmahnula glavom i rekla: ‘Super, kao ja u osmom mesecu trudnoće sa tobom'“, smeje se ona.

„Vau, mama, vidi, uvukla sam se u farmerke iz srednje škole”, viknula je Ana svojoj majci. Usledio je odgovor kao iz topa: „Pa da, srećom taj teksas se dosta razvlači.“

„Lepše ta haljina stoji Milici (sestri), ali tebi je okej”, poručila je mama još jednoj Zorani.

Jedan od najduhovitijih komplimenata dobila je Mirjana.

„Nekada ti je nos više dolazio do izražaja, ali sreća pa ti je glava nekako narasla”, poručila joj je mama.

Teodora se setila situacije kada je tek upisala fakultet i imala prvi test.

„Izbezumljeno sam kukala mami, tražeći podršku, na šta je ona rekla: Pa dobro, nije fakultet za svakog.”

Olja priča da je kuma njenu mamu pitala za ljubavni život nje i njena dva brata.

„Kako je krenula redom da objašnjava, stigavši do mene reče samo: A, Olja, ona je intelektualac.”

Ovo su samo neki od oštrih i iskrenih, ali i super duhovitih komentara i komplimenata naših mama. Na kraju krajeva štagod da kažu – znamo da nas niko ne voli kao one, jedine na svetu.

Bonus video: DAN MAJKE TROJKI

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram