(FOTO) „Ja sam srećno oženjen muškarac u suknji i štiklama“

Foto: Anto Magzan / Zuma Press / Profimedia

"Ja sam strejt, srećno oženjen muškarac koji voli poršee, lepe žene i da nosi suknje i visoke štikle" - tako se na Instagramu predstavlja američki inženjer Mark Brajan, čiji stajlinzi mnoge iznenađuju. Ipak, Brajan podseća, odeća nema pol.

Mark Brajan je Amerikanac koji trenutno živi u Nemačkoj, gde radi kao inženjer robotike i svakodnevno ruši stereotipe koji se tiču polova. Naime, Mark je snažan, ćelav muškarac koji čak i na posao ide u tesnim suknjama i visokim štiklama.

Pročitajte još:

„Oblačim se tako zato što mogu. Da bih bio drugačiji“, objasnio je za magazin Bored Panda.

„Uvek sam se divio ženama koje su nosile uske suknje i štikle. Ne seksualno, već zbog moći koju su predstavljale. Ja se ne oblačim seksi, već kao što bi svaka poslovna žena. Za mene odeća nema pol. Preferiram muževan izgled iznad struka i neodređen izgled ispod struka“, rekao je Mark i istakao da upravo zato više voli suknje nego haljine, s kojima ne može da postigne taj „miks“.

Mark je u srećnom braku već 11 godina i od svoje porodice ima punu podršku za svoje stajlinge.

Pročitajte još:

„Moja supruga me često savetuje šta bih mogao da obučem, a ćerka ponekad želi da mi pozajmi svoje štikle“, ponosno ističe Mark. Drugi ljudi, opet, različito reaguju na njegov modni izraz.

Kaže da mu žene obično daju komplimente, a muškarci komentarišu i postavljaju pitanja. Nema problem s tim.

„Kad nosim štikle, osećam se viši, ali iz nekog razloga i snažniji“, otkriva Brajan. „Na kraju, možda mi je ta unutrašnja hrabrost da samouvereno nosim odeću koja nije uobičajena, dala dodatno samopouzdanje i snagu da se nosim s pritiscima na poslu“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram