Traljava zebra torta srpskog blogera – lepa i za slikanje i za stomak

Foto:instagram./zdravko.kulinarko

Poslastica bez šećera!

Stefan Božić, srpski food bloger poznat kao Zdravko Kulinarko, objavio je recept za letnju poslasticu od zdravih, hranljivih sastojaka.

Uz to, ova „Traljava zebra torta“ izgleda jako atraktivno, pa će lako završiti i na vašem Instagramu.

Prenosimo recept.

Kora:

150g urmi bez koštice⁣⁣

120g orašastih plodova (bademi, orasi, lešnik)⁣⁣
⁣⁣
Sve sastojke u secku usitniti i prebaciti u kalup prečnika 26cm. Dobro pritisnuti i staviti u frižider dok spremate fil.⁣⁣
⁣⁣
Kupina fil:⁣⁣

200g indijskih oraha potopljenih u vodu makar 4 sata⁣⁣

150ml biljnog mleka

100g istopljenog kokosovog ulja⁣⁣

50g meda/javorovog sirupa⁣⁣

kašičica ekstrakta vanile⁣⁣

200g svežih kupina

kašika limunovog soka⁣⁣
⁣⁣

U blender ubaciti sve sastojke za fil pa dobro sve izblendirati dok se ne dobije fina krema. Sipati fil u posebnu posudu i ostaviti sa strane dok spremate fil sa malinama.

Malina fil:⁣⁣

200g indijskih oraha potopljenih u vodu makar 4 sata⁣⁣

150ml biljnog mleka

100g istopljenog kokosovog ulja⁣⁣

50g meda/javorovog sirupa⁣⁣

kašičica ekstrakta vanile⁣⁣

200g svežih malina

kašika limunovog soka⁣⁣

Oprati blender od fila sa kupinama. Sipati sve sastojke za fil sa malinama u blender i opet sve dobro izblendirati dok se ne dobije fina krema.

Sipati preko kore naizmenično fil od maline pa u sredinu tog fila fil od kupine i sve tako dok ne potrošite sav fil.

Ostaviti u frižider preko noći da se stegne.

***

Bonus video: Slatka keleraba

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram