Smršala 58 kilograma uz vežbu koju žene – ne vole

tegovi
Tegovi - ilustracija; Foto: Science Photo Library / Sciencephoto / Profimedia

Amerikanka Laura Miketič je imala 22 godine i 142 kilograma kada je rešila da napravi drastičnu promenu u životu.

To je uradila nakon što su joj lekari rekli da će, ako nastavi tim putem, ubrzo dobiti dijabetes, a već je imala problema sa visokim krvnim pritiskom i tiroidnom žlezdom. Umesto da se baci na neku strogu dijetu ili da ode na operaciju želuca, Laura je rešila da se učlani u teretanu i da počne – da diže tegove.

Iako većina žena izbegava dizanje tegova u teretani jer misli da će od toga dobiti one velike, muške mišiće, Lauri je upravo to pomoglo da preokrene svoj život i danas, nekoliko godina kasnije, izgleda vrhunski i oseća se neuporedivo bolje.

„Počela sam da idem u teretanu i da dižem tegove, a uz to sam počela i da jedem ‘čistu’ hranu koja najviše odgovara našem organizmu. Iako sam u početku želela da smršam samo da bih bila odgovarajući kandidat za operaciju želuca, već nakon nekoliko nedelja redovnog odlaska u teretanu sam shvatila da mi to uopšte ne treba. Ne treba da idem pod nož, već pod šipku sa tegovima“, iskrena je Laura.

Naravno, promena nije došla preko noći – ali je uspela da za godinu dana smrša 45 kilograma. Sveukupno, otkad je počela sa promenom, za četiri godine je smršala ukupno 58 kilograma i nabacila sjajnu mišićnu masu. Međutim, najdragocenije od svega je, kako sama kaže, to što se zaljubila u zdrav život i teretanu.

„Ne postoji lak odgovor… brzo i jednostavno rešenje… magična pilula… Nemam ništa do toga za vas. Imam istinu. Promenila sam način života tako što sam izbacila lošu hranu i postala fizički aktivna. Jela sam zdravu hranu – ne sa malo ugljenih hidrata ili dijetu ili bez šećera ili proteinske pločice… Jela sam pravu hranu poput piletine, ribe, celog povrća. Usvojila sam intenzivan fitnes program vrlo jednostavnog dizanja tegova i kardio treninga. Moje fizičko i mentalno zdravlje postali su moj apsolutni prioritet“, kaže Laura.

mršavljenje
LAURA MICETICH Foto: Print Screen/ theirongiantess

Dodaje kako je prestala da traži opravdanja i da uništava svoje telo, zdravlje i kvalitet života šupljim, praznim izgovorima.

„Danas nemam nikakvih zdravstvenih problema i moj život se promenio nabolje samo zbog toga što sam shvatila da je ono što želimo i ono što radimo u potpunosti naša odluka“, poručila je Laura pre par godina.

Njena preporuka za sve ljude koji žele da smršaju ili jednostavno žele da budu zdraviji, nije da samo počnu sa dijetom već i da se učlane u teretanu ili makar počnu da treniraju kod kuće jer je trening sjajna motivacija za zdrav život.

BONUS VIDEO: Koje su to greške koje pravimo dok držimo dijetu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram