Probala sam smuti koji Dženifer Garner pije svako jutro za top formu

Foto: NIJO / Backgrid UK / Profimedia

Uopšte nije loš.

U poslednje vreme baš nisam vodila računa šta jedem, uzimala sam šta mi padne pod ruku, da preživim dan. Onda odem na sistematski, prvi put u životu – povišen holesterol i još svašta nešto. Da napomenem – nemam višak kilograma, vežbam duže od deceniju, ali u isto vreme od kad sam počela da jedem đubre, prestala sam da odlazim i na treninge. Mora nešto pod hitno da se menja, razmišljam kad sam od lekara stigla kući. Telefon kao i 100 puta do sada kao da mi pročita misli, izađe mi tekst sa nekog stranog sajta s naslovom „Dženifer Garner jede isti doručak svako jutro da bi ostala u formi“. Nisam luda za savetima poznatih, ali kliknem. Prvo što me je navelo da poželim da probam je to što sam skoro sve sastojke za taj njen smuti imala u kući. Dobro, malo sam modifikovala jer mi stvarno ne pada na pamet da tražim bilo gde „Chocolate Coconut Collagen Fuel“ koliko god bio krucijalan.

I znam da svaka slavna ličnost ima neki svoj čudotvorni smuti. Džesika Alba tvrdi na primer da su joj od njenog nestale akne. Okej, super. Meni je simpatičnija ova varijanta. Nemam blender, ali imam štapni mikser, poslužiće. Ovaj je za Džen osmislila nutricionistkinja poznatih, zove se Keli Levek (Kelly LeVeque). Poznata je po nečemu što ona naziva Fabulozna 4 formula – napitak s dovoljno proteina, masti, vlakana i zelenog povrća koji te drži sitom satima. I sad s obzirom na to da ne doručkujem, ovo je za mene pun pogodak.

Originalna lista sastojaka je ova:

2 merice Primal Kitchen Chocolate Coconut Collagen Fuel (ima ga na amazon.com)

1 kašika lanenih semenki

1 kašika čija semenki

1 kašika putera od badema

1 ½ šolja mleka od badema bez šećera

šaka svežeg spanaća

malo leda

malo borovnica

Smućkaš, popiješ.

Ja nisam imala puter od badema, ni ovaj kolagen u prahu, ali sam dodala kašičicu surutke u prahu i pola kašičice kokos proteina koji imate u svakom marketu.

Smanjila sam dosta dozu bademovog mleka jer bih se od šolje i po udavila. Znači suštinski moj smuti nije ni blizu originalnog, ali ukus nije uopšte loš, lako sam popila i nisam imala nikakvu težinu u želucu kakvu imam kad jednom u sto godina doručkujem „po srpski“ obilno i masno. I jesam bila sita dosta dugo, a kontam da je bolje da to uzmem svako jutro nego da ne uzmem ništa osim kafe i vode. Planiram ovo minimum nedelju dana, pa javljam kako je prošlo jer kontrolnu krvu sliku radim baš tada. Nešto sam skeptična, malo je to vremena da se nešto promeni, ali biće super ako izvučem bilo koji benefit iz površnog teksta koji inače nikad ne bih kliknula. Dženifer, hvala ti.

***

Bonus video: Keto dijeta

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram