Zvanično najlepša kuća u Francuskoj je da ne izlaziš iz nje

kuća francuska
Ilustracija; Foto: Shutterstock

Zavirite u čuvenu kamenu kuću iz 18. veka.

Mas Belle Helene je čuvena vila u Francuskoj koja oslikava pravu eleganciju Provanse. Ova stara seoska kuća sa plavim kapcima je zaista prefinjena, pre svega, zbog stilskog nameštaja i raskošne bašte i prva je na listi najlepših u Francuskoj, kako piše lecollectionist.com.

Prelepo imanje iz 18. veka nalazi se na ostrvu na reci Roni u blizini srednjovekovnog grada Avinjona. Prostire se na 65 hektara i garantuje privatnost. Prelepo uređeno dvorište je prava oaza među zasadima maslina i krušaka.

Vila je nedavno renovirana i sada ima devet spavaćih soba, porodičnu sobu, svečani dnevni boravak, salu za doručak, trpezariju, TV salon, teretanu. Unutrašnjost je uređena po najvišim standardima – taman onako da čovek ne poželi da izađe iz nje.

Elegantan i prefinjen, dekor čini pažljivo odabran starinski nameštaj, kristalni lusteri, bogate tapiserije…

Prostrana kuhinja, dnevni boravak, trpezarija i spavaće sobe nalaze se u prizemlju glavne kuće.

Na spratu se nalazi još sedam spavaćih soba, pet sa sopstvenim kupatilom.

Sve sobe za spavanje imaju prostor za sedenje, krevete sa baldahinom od skupocene tkanine i najudobnije dušeke i posteljinu.

Šarmantna kamena vikendica za goste je originalna zgrada na imanju i nalazi se u bašti južno od glavne kuće, u blizini bazena i teniskog terena.

Kućica za goste ima udobnu dnevnu sobu i dve spavaće sobe sa sopstvenim kupatilom, jednu u prizmelju, a drugu na spratu.

Svaka soba na imanju ima neverovatan pogled, ili na vrtove ili na bazen, maslinjak…

U dvorištu je, osim bazena i terena za sport, i prostor za roštilj i i zabave na otvorenom.

Danas je ova kuća zvanično među najekskluzivnijim nekretnimama u Francuskoj, a zanimljivo je da može i da se iznajmi za odmor. Cena je u skladu sa reputacijom – oko 130.000 dolara nedeljno.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram