Vogue vodič za uređenje enterijera za 2023. godinu

Foto: Credit line: Courtesy of Oppidum/Mega / The Mega Agency / Profimedia

Vogue je pitao dizajnere enterijera šta će u narednom periodu biti in.

Trendovi u dizajnu enterijera nisu nešto što često podleže promenama, ipak s godinama dolaze novi trendovi, a ono što je bilo in pre par godina, danas niko ne želi u svom domu.

Vogue je zato odlučio da pita dizajnere enterijera šta će u narednom periodu biti „in“ i kakav trend uređenja doma će dominirati idućih nekoliko godina, a šta je na putu da postane zastarelo.

Kao najveći trend u svetu enterijera dizajneri ističu zemljane tonove, koji su postali popularniji tokom pandemije, a i dalje vladaju u uređenju domova, dok srebrni akcenti polako zamenjuju zlato i bronzu.

A ovo su trendovi po magazinu Vogue koje ćemo viđati sve češće u 2023. godini.

Neoklasicizam

„Povratak neoklasicizma, s njegovim fokusom na vrlo detaljne i simetrične linije, prirodan je napredak nakon popularnosti stila mid-century modern. Dekor se lako stapa s drugim stilovima i fokusira se na eleganciju i sofisticiranost, a da pritom ne predstavlja upadljiv prikaz bogatstva“, rekao je dizajner Timoti Korigan.

Terrazzo

U interijerima se od prošle godine u velikoj meri koristi Terrazzo. U prirodnom obliku ili kao imitacija, ovaj materijal postao je žestoka konkurencija mermeru, a njegova dominacija svetom enterijera nastavlja se i ove godine.

Rasveta od papira i tkanine

Atina Kalderone smatra da će ove godine u svetu enterijera oživeti rasveta izrađena od papira, tkanine ili svile s mekim, ambijentalnim sjajem.

„Statement“ staklo i keramika

Robin Standefer rekao je: „Uzbuđeni smo zbog godine koja je pred nama jer će biti sve više umetnika i zanatskih majstora koji ručno rade s prirodnim materijalima – keramikom, staklom, drvetom – na prekrasne i sofisticirane načine“, prenosi index.hr.

***

BONUS VIDEO: Aleksandrino kupatilo kao iz bajke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram