Ovako izgleda nedeljna nabavka mame desetoro dece

Foto: Instagram/doughertydozen

Majka desetoro dece, Amerikanka Ališa Doerti pokazala je na svom TikToku gomilu hrane koju nedeljno kupuje da prehrani svoju veliku porodicu koja ima 12 članova.

Piše: Sofija Mirčetić

Na profilu @doughertydozen je ispričala da nedeljna nabavka za njih podrazumeva neverovatnih 27 i po kilograma voća, gotovo pet kilograma žitarica i šest kilograma smrznutog povrća.

„Ove nedelje jedno veče jedemo odrezak, što znači pet različitih vrsta mesa ukupne težine 5.6 kilograma“, rekla je i pokazala gomilu čipsa, krekera, drugih grickalica i umaka koje nedeljno kupuje za svoje desetoro dece.

A osim odrezaka za sebe, supruga i decu kupi i oko šest kilograma pilećih grudi, dva kilograma škampa, 2,7 kg kobasice, 12 konzervi gotove supe, 6 paketa pirinča i čak devet tegli maslina.

Uz sve to, njena nabavka uključuje i tri paketa jaja (36), 23 litre mleka i gomilu drugih mlečnih proizvoda, što porodici traje maksimalno sedam dana, piše Večernji.

@doughertydozen How many pounds of produce do you go through in a week? #GroceryHaul #ShoppingHaul #ShoppingHauls #BigFamily #LargeFamilyLife ♬ Taste It - Ikson

„Ovo ipak nije sve, jer nekih namirnica nije bilo u prodavnici, pa sutra idem po ostatak“, rekla je u videu, a s pratiocima je podelila i koliko ta nedeljna nabavka košta – 1.106 dolara!

Njen je video je s više od 400 hiljada pregleda postao viralan, a osim što su se čudili količinama hrane, TikTokeri su se pitali i kako to može da priušti ako ne radi, pa su zaključili i da ‘sigurno suprug očigledno dobro zarađuje i da uz desetoro dece neko mora’, preneo je The Sun.

***

Bonus video: Joga za zauzete mame

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram