„Moja svekrva je zahtevala da prva drži moju bebu“

Foto: Shutterstock

Bolna ispovest žene.

Na Reditu postoji sekcija nazvana „Da li sam kreten“ u kojoj ljudi dele svoje diskutabilne poteze i pitaju ostale članove da li su bili opravdani.

Tako se jedna žena zapitala da li je pogrešila što nije želela da njena svekrva bude u porođajnoj sobi, niti da bude prva osoba koja bi držala njenu bebu.

„Kada sam upoznala mamu svog muža, nadala sam se zdravom odnosu. Ona je dobra, ali voli malo da kontroliše s obzirom da je moj muž njeno jedino dete. Kada sam zatrudnela, moja svekrva je zatražila da bude prva osoba koja će držati mog sina nakon što se rodi. Htela je da bude sa mnom u porođajnoj sali, ali sam odbila. Moj muž je rekao da će je držati van sobe pod uslovom da ona bude prva osoba koja će držati bebu. Nisam bila saglasna, ali se nisam ni protivila. Samo sam ćutala“, piše žena.

Na dan porođaja, jedino oko čega se njen muž brinuo je da njegova mama bude prva osoba koja će upoznati bebu.

„Ona je bila van grada na venčanju ćerke prijatelja. Rekao je da će se vratiti tek dva dana kasnije. Moja mama i sestra su pritekle da pomognu i držale su mog sina, jer su mi pomagale nakon što se moj muž vratio na posao“, nastavlja žena.

Mama i beba, majka, beba
Foto: Shutterstock

Njena svekrva je naknadno saznala za to i „počela je da se grči od besa“, objašnjava novopečena majka.

„Ona je govorila da sam je izdala, i da sam dala obećanje, a zatim ga prekršila. Moj muž je pokušao da je smiri… ali nas je oboje izgrdila i onda je izašla. Pukao je na mene govoreći da sam zeznula i prekršila dogovor koji smo imali. Rekla sam da mi mama i sestra pomažu. Tvrdio je da ne poštujem njegovu mamu i njene želje i rekao mi je da sam povredila njena osećanja i uništila uspomenu na rođenje njenog unuka“, piše ona.

Muž ju je nazvao neverovatno sebičnom i zahtevao je da popravi grešku – na šta mu je u šali rekla da jedino može opet da se porodi.

„Nije mu se dopao moj sarkazam i nazvao me je hladnokrvnom. Rekao je da je trebalo da pustimo njegovu mamu u porođajnu sobu, inače se ništa od ovoga ne bi dogodilo. Oboje su još uvek ljuti zbog toga i teraju inat. Da li sam ispala kreten?“ zapitala se žena.

Nije nas iznenadilo što je većina ostalih korisnika Redita podržala novopečenu mamu.

„Mislim da je vreme da se vratiš kući sa svojom mamom i sestrom i da pobegneš od ovog čoveka, konačno. I ne brinite, njegova mama će biti tu da se oseća bolje“, glasio je komentar sa najviše lajkova.

***

BONUS VIDEO: Kome poveravamo decu na čuvanje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram