Srpkinje otkrile šta je najgore što su im svekrve rekle

Nikol Kidman i Meril Strip, Foto: HBO / Planet / Profimedia

Svekrvin jezik ume da bude dug, oštar i - neumoran.

Da li si starija od njega, uselila se kod njega u stan ili kuću, možda pak sada živite zajedno sa njegovim roditeljima, ili jednostavno nisi baš ona princeza koju je mamika zamišljala da se uda za njegovog princa – nije zapravo ni važno, jer svekrva može naći i najsitniju zamerku zbog koje će odlučiti da te ne voli.

Ili možda samo da te kritikuje.

Sve u svemu, većina žena zna koliko je važno ostaviti taj dobar utisak, ali i koliko je teško kada njegova mama jednostavno ne želi da sarađuje.

„Već sam se navikla da mi zamera što ručak ‘nema ukusa’ ili mi je supa ‘mutna’, te da svaki put kada dođe kod nas zagleda i pregleda da li je sve na mestu i kako izgleda, a vrlo rado će prokomentarisati ako ima prašine ili tako nešto… Jedan dan je bila posebna veštica kad je izašla iz našeg wc-a i, kao prava građanka, prokomentarisala: ‘Bože, na šta vam liči toalet, ti kao da si s vanjskim odrasla’. Pritom – zna da jesam i ne stidim se toga”, reči su Jovane (36).

Teme komentara svekrvi su različite, kao što smo čuli od Jovane, to može biti kuća, higijena, ali i fizički izgled snajke.

„’Svaki put kad dođem kod vas iznenadim se kolika si. Rascopala si se kao krava, a već šest meseci je prošlo od porođaja’ – bile su njene reči, naravno, kad je sinčić izašao da napravi kafu. Pred njim je inače sva fina. Ja sam se samo nasmejala, već sam i oguglala, ali mislim se, beži bre matora ćurko, mani me se”, iskrena je bila Tanja (33).

Ali, što kaže Milica (29), to nije ništa.

„Pih, kad čujem ovo bude mi smešno. Mislim bez uvrede, ali moja svekrva je anoreksična i sva uvek nafrakana. Onda ona uzme neke svoje stvari, po mogućnosti najskuplje, donese ih i kao ajde da probam ja kao, hoće da mi pokloni. A ja i sisata i guzata i nista mi naravno ne moze. I onda ona kao ‘ju, pa ti mi se činiš vitkom dok ne probaš moje stvari’ ili ‘još sam ti ja donela ono što mi veliko, ju, ju’. I tako igra psihološke igre sa mnom, a ako odbijem onda me smara i ne mogu time da se bavim…”

Naravno, morali smo da pitamo i naše čitateljke kako preživljavaju ratove sa svekrvama i verujte nam, nije im uopšte lako.

Anketa, šta je najgore što ti je svekrva rekla
Foto: Društvene mreže

A, imale smo odgovor i na našoj Zadovoljna.rs Facebook stranici koji nas je, malo je reći – šokirao.

Anketa, šta je najgore što ti je svekrva rekla
Foto: Društvene mreže

Ah, nijedna od nas ne vredi, a sinovi su im zlata vredni. I mnoge žene se grohotom nasmeju dok u veš mašinu stavljaju njegov prljav donji veš i čarape.

***

Bonus video: Najinteligentniji ljudi sveta

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram