Saznajte sve o hit metodi 369 za postizanje ciljeva

zapisivanje
Zapisivanje ciljeva rukom, Foto: simos / Alamy / Alamy / Profimedia

Ukoliko deo dana provodite na društvenim mrežama Tik Tok i Instagram velike su šanse da ste već čuli za trend iz naslova. Iako je reč o metodi manifestiranja koja postoji dugi niz godina, tek sada je dospela u centar pažnje, a više detalja otkrijte u nastavku.

Šta je manifestacija?

Ingrid Asoni, osnivačica stranice Conciously Connected, poručuje da je reč o negovanju opipljive misli, kroz veru, stav, nameru i određenu akciju. Postoji uvreženo mišljenje da je dovoljno nešto želeti, međutim to nije istina, već je potrebno nešto preduzeti u tu svrhu. Stoga, možemo reći da je u pitanju konkretno stremljenje ka snu koji bismo želeli da ostvarimo, ne tek puka magija. Pozitivne misli nas samo mogu usmeriti na tom putu, prenosi Citymagazine.

Metoda 369

U suštini, ideja je da cilj koji pred sebe postavljamo zapisujemo: 3 puta ujutru, zatim 6 puta po podne i, naposletku, 9 puta u večernjim satima. Ovu praksu potrebno je primenjivati 45 dana uzastopno, i to klasičnim putem, koristeći papir i olovku, a ne uređaje na kojima se kuca. Preporučuje se da misao stane u najviše dve kraće rečenice, odnosno u 17 sekundi. Naime, toliko vremena je našem mozgu potrebno da se fokusira na našu ideju. Ovde naglašavamo i to da je važno da tokom prepisivanja šaljemo pozitivne vibracije, i istinski poverujemo da je sadržaj ostvarljiv.

Reč stručnjaka

Mišljenja o delotvornosti ove metode su podeljena, ali svakako ona ne može škoditi, već naprotiv pomoći na putu ličnog razvoja. Uvek je bolje razmišljati u pravcu rešenja, nego se vrteti ukrug bez jasnog cilja. Rezultati vas mogu prijatno iznenaditi.

***

Bonus video: Verovanja kod našeg naroda

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram