Neshvaćeni sanjari Zodijaka od kojih možemo mnogo da naučimo

Rijana
Rijana je Riba u horoskopu: IMP Features / IMP Features / Profimedia

Poslednji horoskopski znak je ujedno i najveći sanjar, kog je ponekad teško razumeti, jer kroz život hoda sa glavom u oblacima, ali oni koji se potrude da ga shvate, zavoleće ga za ceo život. Nravno, u pitanju su Ribe.

Umetnici u duši, najveći emotivci Zodijaka i privrženi prijatelji, Ribe često umeju da budu neshvaćene u okruženju jer vole da se zavuku u svoj svet, prepun ideja koje retko kad dele sa drugima. Kao i kod ostalih vodenih znakova, kod Riba su emocije na prvom mestu, a ponekad umeju da budu toliko saosećajni da osećaju tuđi bol i patnju. Zbog ove karakteristike, Ribe su jako sklone bolestima zavisnosti, jer umeju u alkoholu ili drogama da traže beg od realnosti – koja ponekad ume da bude previše surova za ove nežne sanjare.

Pročitaj i:

Prema nekim tumačenjima, Ribe su najmudrije duše Zodijaka, budući da se nalaze na samom kraju horoskopa. Uglavnom ne vole previše da pričaju, ali zato konstantno o nečemu razmišljaju, smišljaju i zamišljaju, ponekad i previše za sopstveno dobro. Generalno nisu od onih ljudi koji lako sklapaju prijateljstva: ako vidite da je neko ušao u prostoriju i odmah počeo da priča sa nepoznatim ljudima, znajte da to verovatno nije Riba (verovatno je Blizanac ili Lav). Ali zato umeju da budu najbolji prijatelj za ceo život, jer su po svojoj prirodi jako darežljivi, puni razumevanja i uvek spremni da vam daju još jednu šansu.

Budući da je vladar ovog znaka Neptun, planeta mašte, iluzija, kreativnosti i magije, Ribu često privlači mistika, spiritualnost, pa čak i neke okultne veštine, i za ovaj znak se često vezuje moć čitanja misli (ovo posebno važi za ljude kojima je Mesec u Ribama). Imaju izraženu intuiciju i, ako rade na njoj, može da im bude od velike koristi.

Ribe su ono što često opisujemo kao „malo čudan“ tip. Ponekad deluje kao da nisu iz ovog vremena, a to se posebno vidi u njihovom ponšanju u partnerskim odnosima – Riba se ne boji da pokaže emocije, voli udvaranje, romantična je i darežljiva u krevetu. U vezi pre svega traži emotivnu povezanost, a ne fizičku (to ostavlja drugom vodenom znaku, Škorpiji). Fizički su često privlačne, jer imaju sanjiv pogled i deluju drugačije od drugih.

Ribe su prave dobrice horoskopa, i zbog toga često pate. Međutim, umeju ponekad i da prave od sebe žrtvu, kao i da budu impulsivne u nekim postupcima. Drugim rečima, Riba je u isto vreme i nepromišljena i previše razmišlja – nije ni čudo što se često prepušta alkoholu.

9 lekcija koje ostali horoskopski znaci mogu da nauče od Riba

  1. Kako da vole i budu voljeni – ljubav je prepuštanje, a Riba to odlično zna.
  2. Ponekad nam je svima potreban beg od realnosti, i to je okej.
  3. Možete da budete na dva mesta u isto vreme – jednostavno koristite maštu.
  4. Najlepše stvari u životu nisu one koje možemo da vidimo ili dodirnemo, već one koje osetimo u srcu.
  5. Posvetite više pažnje spiritualnosti, a manje materijalnim stvarima.
  6. Naučite da se prilagodite situaciji.
  7. Prihvatite ljude onakve kakvi su. Ne pokušavajte da ih menjate.
  8. Verujte svojim osećanjima i intuiciji.
  9. Imajte više razumevanja i empatije za druge ljude.