Zbog ljubavi sa Nedom Arnerić i Tanjom Bošković zavideo mu je svaki muškarac, a onda je osvojio Mis sveta

dejn karaklajić
Foto:United Archives/Impress / United Archives / Profimedia; KEYSTONE Pictures / Zuma Press / Profimedia; Jugoslovenska kinoteka

Buran ljubavni život poznatog reditelja, producenta i scenariste.

Ime poznatog srpskog reditelja, producenta i scenariste Dejana Karaklajića (77) stoji iza brojnih glumačkih ostvarenja, od kojih su „Ljubavni život Budmira Trajkovića“, Maksimetra“ i „Kino oka“… A njegov buran privatan život je i te kako zanimljiv.

Dejan je danas u braku sa novinarkom Žanom Karaklajić, ali pre nje voleo je dve najveće jugoslovenske lepotice, filmske dive. Na njegov šarm u mladosti pale su Neda Arnerić i Tanja Bošković.

Ali krenimo redom.

Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Priča kaže da je Neda Arnerić na smimanju Užičke republike upoznala Karaklajića. U jednom trenutku navodno je pozvala agenta i saopštila mu je da otkazuje ulogu jer se udaje. Agent joj je odgovorio da može da zaboravi na svetsku karijeru, što Nedi nije smetalo.

Brak je trajao par godine, a Neda i Dejan su potom ostali dobri prijatelji

Antonio Ahel/ATAImages

Kasnije je Neda uplovila u brak s Miloradom Meštrovićem.

Nakon njene smrti Dejan je govorio o svojoj velikoj ljubavi.

„Neda je bila duševna osoba. Još kao mlada imala je neku iskrenost, nešto što ju je činilo posebnom. Bila je zvezda, ali na neotrcan način. Sve što je radila duboko je osećala, duboko se trudila za to. Bila je skromna i nepretenciozna, i popularnost joj je strašno smetala. Ona je iz sebe ispuštala uloge, pravila uloge, donosila likove’, kazao je jednom prilikom.

Dejan je i ranije uvek govorio sve najlepše o Nedi, kao i da je bila izuzetno važna žena u njegovom životu.

„S njom sam bio u braku gotovo tri godine. Ona je divna žena i jedna od malobrojnih koja nema ni trunku sujete. I danas mi je izuzetno dobar prijatelj i redovno se čujemo telefonom. Zanimljivo je da je Neda rođena istog dana kada i moja mama, kao i baka. Ispostavilo se da su tri veoma važne osobe u mom životu rođene na isti dan. Njih tri su se obožavale i posle našeg razvoda, Neda ih je obilazila i dolazila s njima da se druži. Želela je da vodi jednostavan život u Beogradu okružena porodicom i prijateljima“, otkrio je Dejan Karaklajić svojevremeno.

Druga proslavljena glumica koja je osvojila njegovo srce je Tanja Bošković sa kojom ima dvoje dece – ćerku Lanu i sina Đorđa.

*

Tanja Bošković Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Iako intimu nikada nije preterano isticala u javnosti, jednom prilikom je rekla da se njen brak s Dejanom raspao jer je bila previše posvećena poslu.

„Bio je duhovit jedan čovek koga sam obožavala, a koji me je ostavio, i koji je rekao: ‘Ne vredi, ti si udata za pozorište“, ispričala je Tanja svojevremeno.

U njegovoj ljubavnoj biografiji je i veza sa norveškom glumicom i modelom Ingeborg Sorensen, nekadašnjom Mis sveta i devojkom sa naslovne strane magazina „Playboy“.

KEYSTONE Pictures / Zuma Press / Profimedia

„Godinu dana bili smo u vezi, a onda smo ostali prijatelji, pa nešto kasnije i poslovni partneri. Dvadeset godina radili smo zajedno. Dok smo realizovali zajedničke projekte, upoznao sam njenu rođaku Hajdi, s kojom sam se kasnije oženio. Ona je bila razlog moje selidbe iz Amerike u Norvešku“, rekao je Dejan u jednom intervjuu.

Reditelj je potom stupio u brak sa Žanom Karaklajić.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram