Cela bivša Juga je uzdisala za njom, a ona je imala svoju zabranjenu ljubav

neda arnerić
Foto: United Archives/Impress / United Archives / Profimedia

Razlika među njima bila je 32 godine.

Bila je jedna od najpopularnijih srpskih glumica, lepotica i seks simbol domaće kinematografije. Cela bivša Juga je uzdisala za njom, a ona je imala svoju zabranjenu ljubav.

Neda Arnerić rođena je 15. jula 1953. godine u Knjaževcu. Sa 16 godina, posle druge godine gimnazije, upisala je Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju. Ipak, nije je završila jer je zakon branio da studenti prve i druge godine snimaju filmove i predstave, a Nedi su stizale brojne ponude koje nije mogla da odbije.

S druge strane, njeni roditelji su insistirali da bude fakultetski obrazovana jer su se plašili da neće imati od čega da živi kada popularnost prođe. Zato je glumica 1980. godine diplomirala istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Govorila je italijanski, francuski, engleski i ruski jezik, učila nemački. Bila je vrlo svestrana, volela pored glume i balet. Godine 1968. godine je snimila film Višnja na Tašmajdanu koji ju je proslavio i smestio u vrh jugoslovenske glumačke scene.

Neda je postala kultna figura šezdesetih godina prošlog veka. Iako je imala samo 15 godina, odlično se snašla pored glumaca kao što su Radmila Savićević, Čkalja, Velimir Bata Živojinović.

Godine 1973. se pojavila u filmu Shaft in Africa, koji postaje kultni i zbog toga jer je u njemu bila bez odeće.

Na smimanju Užičke republike upoznala je Dejana Karaklajića. U jednom trenutku pozvala je agenta i saopštila mu je da otkazuje ulogu jer se udaje. Agent joj je odgovorio da može da zaboravi na svetsku karijeru, što Nedi nije smetalo. Brak je trajao dve godine, a Neda i Dejan su potom ostali dobri prijatelji

Drugi Nedin muž je bio 32 godine stariji glumac Rade Marković. Činilo se da su svi bili protiv tog braka, a posebno glumičina majka, piše biografija.org.

Uprkos velikoj razlici u godinama, Neda i Rade su se venčali i to je podiglo ogromnu prašinu u javnosti.

U braku su bili tri godne.

„Ah, Rade Marković je i te kako značajan za mene. S njim sam proživela tri divne godine. Sada se začudim koliko je bio stariji od mene, ali fenomenalno smo se uklapali. Nisam shvatala zbog čega se svi zgražavaju i hvataju za glavu zbog nas dvoje, na čelu sa mojom mamom. Možete da zamislite“, pričala je svojevremeno Neda Arnerić.

Opisala je i kako je ona gledala na njihovu razliku u godinama.

„Čak 32 godine je ogromna razlika, koju ja nisam osećala. S njim sam naučila da volim ozbiljnu muziku, da čitam pametne pisce, pripremam ulogu za pozorište. Naučila sam da skijam, da igram tenis, šetali smo po planinama, zavolela sam prirodu… Bilo nam je prelepo. I sve dok je Rade bio živ, kada god bismo se sreli, s nostalgijom smo se prisećali tih naših godina. On je imao veliku ulogu u mom životu“, ispričala je glumica.

Nedin ljubavni život nalik na film nastavio se i posle Radeta Markovića. Ona je 1981. godine upoznala svog trećeg supruga, dr Milorada Mešterovića, koji je bio maksilofacijalni hirurg. On je odgledao predstavu Mušica u kojoj je Neda glumila i nakon toga su otišli na večeru. Posle nekoliko dana su počeli da žive zajedno, a naredne godine su se venčali. Govorila je da joj je suprug prvenstveno prijatelj, pa tek onda ljubavnik. Pričala je i kako joj je drago što nisu bili iz iste branše jer nije volela da i kod kuće priča o poslu.

Pre pet godina Milorad Mešterović je preminuo usled teške bolesti, a godinu dana kasnije otišla je i Neda.

Do 2016. godine Neda Arnerić je snimila preko 110 filmova i odigrala preko 40 uloga u pozorištu.

Priznala je jednom prilikom da je želela da ima decu, ali da joj se nije posrećilo.

BONUS VIDEO: Poznate žene koje izgledaju sve bolje kako stare

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram