Kako su naše najpoznatije glumice izgledale kad su se pojavile prvi put

Foto: Nova.rs, ATA Images, E-Stock, Shutterstock

Ovo su njihove prve uloge.

One su dive balkanske kinematografije bez koje film na našim prostorima ne bismo mogli da zamislimo. Najtalentovanije glumice današnjice iza sebe imaju vrhunske karijere, maestralno odigrane uloge i večno mesto u srcima publike.

Sve one su to postigle svojim neporecivim darom, ali i vrednim radom i umetničkim predavanjem. Pre slave i priznanja, morale su da počnu od nule, pa je iz današnjeg svetla zaista interesantno videti koje su im bile prve uloge – i kako su tada izgledale.

Vesna Trivalić

Jedna od najvećih glumica se pre glume bavila slikarstvom, a na filmu je debitovala 1986. godine u filmu Miljenka Derete, “Špadijer, jedan život“. U filmu o nevernom mužu tumači ulogu Dušice. Imala je tada 21 godinu.

Foto: Youtube printscreen

Anica Dobra

Prvi film prelepe glumice je „Pera Panker“ – kratki format iz 1985. Međutim, danas je jako teško naći to ostvarenje.

A zatim je naredne godine tumačila ulogu evice u TV adaptaciji Sterijine „Pokondirene tikve“ – i to je prvi put da ju je masovna publika videla na ekranima.

Foto: BN TV printscreen

Branka Katić

Velika Branka Katić prvi put se pojavila u filmu „Nije lako s muškarcima“ u kojem je tumačila ni manje ni više nego ćerku Milene Dravić. Već tada bilo je jasno da je reč o jako talentovanoj glumici, a vreme je samo to dokazalo.

Foto: Youtube printscreen

Dubravka Mijatović

U istom filmu tinejdžerku je pored Branke Katić igrala i Dubravka Mijatović. Ali, glumici to ipak nije bilo prvo pojavljivanje pred kamerama, jer je bila i Duda u seriji “Vaga za tačno merenje” sa samo 11 godina. Pojavila se u četiri epizode te serije.

Foto: Youtube printscreen

Mirjana Joković

Iza nje su vrhunski filmovi, serije i predstave, a još kao dete pokazala je zavidan talenat. Ovu glumicu smo prvi put gledali sa samo 12 godina, kada je igrala Zrnu Rodić u filmu „Poslednja trka“ iz 1979.

Foto: Youtube printscreen

Katarina Žutić

Da li verujete da je Kajina prva uloga bila moćna DDT u „Crnom bombaderu“ (1992)? Baš dobar početak karijere koja je ispunjena zanimljivim i nezaboravnim ulogama.

Foto: Youtube printscreen

Katarina Radivojević

Verovatno će u našem narodu biti zauvek upamćena kao Zona Zamfirova, ali publika ju je zavolela još kao tinejdžerku. U veoma popularnoj seriji „Policajac s Petlovog brda“ iz 1992. tumačila je ulogu Sonje, koja je imala talenat za pisanje.

Foto: Youtube printscreen

Sloboda Mićalović

Prvu ulogu na televiziji imala je 2002. godine u TV filmu Klasa 2002, koji je danas teško naći. Kada je bila na trećoj godini Fakulteta dramskih umetnosti, reditelj Zdravko Šotra pozvao ju je, zajedno sa Katarinom Radivojević, na kasting za film Zona Zamfirova. Obe su konkurisale za ulogu Zone, koju je dobila Katarina. Međutim, Šotra je prepoznao Slobodin talenat i poverio joj epizodnu, ali zapaženu ulogu Vaske, nakon koje je postala poznata.

Foto: Youtube printscreen

Tamara Dragičević

Danas jedna od najpopularnijih glumica igrala je u dva kratka filma „Zlatna liga“ i „Road 29“, pre svog velikog proboja u „Montevideo, Bog te video“. Tu je tumačila Eli i oduševila sve harizmom i lepotom.

Foto: Youtube printscreen

Nina Janković

Film Dragana Bjelogrlića označio je početak karijere i za Ninu Janković, koja je tada bila na trećoj godini studija. Tumačila je zanosnu Valeriju i odmah dobila titulu jedne od najlepših Srpkinja, ali i brojne druge uloge.

Foto: Youtube printscreen

Jelisaveta Orašanin

Jelisaveta je prvu ulogu imala u kratkom filmu „Elipsa“ iz 2009. godine, u kojem je tumačila prostitutku. Usledila je serija „Totalo novi talas“ ali i niz drugih TV uloga koje su je proslavile. Danas je jedna od najpopularnijih mladih glumica.

Foto: Youtube printscreen

***

BONUS VIDEO: TOP 10 najlepših srpskih brineta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram