Ovogodišnji Dan žena slavi se uz odličnu zabavu u Rijeci

Predavanja 2023. Foto: Promo/Women's Weekend

Drugi Women’s Weekend počinje 7. završava se 10. marta i evo šta nas sve očekuje.

Šta povezuje pevačicu i preduzetnicu Maju Šuput, glumice Bojanu Gregorić Vejzović i Milenu Radulović, sociologa i autora knjiga Brunu Šimlešu, voditeljku Barbaru Kolar, novinarke Mojmiru Pastorčić i Danku Derifaj, guvernera HNB-a Borisa Vujčića, kolumnistkinju i spisateljicu Andreu Andrassy i muzičara Matiju Cveka? Svi oni dolaze na drugi Women’s Weekend koji počinje 7. marta i garantuje dva dana ispunjena jedinstvenim temama panela i predavanja i nezaboravnu zabavu u vikendu Dana žena u Muzeju Moderne i savremene umetnosti i Art kvartu.

Danka Derifaj Foto: Promo/Women’s Weekend

Matija Cvek & Funkensteins biće zaduženi za uplovljavanje u Women’s Weekend koncertom u četvrtak, veče pre službenog otvaranja konferencije. Kombinacija funky ritmova i neverovatne enegije odlična je uvertira za dvodnevni program konferencije za koju se i ove godine traži karta više. Na Women’s Weekend stiže i izvođač koji oduševljava harizmom – neverovatni 19-ogodišnji Riječanin Sergej Božić. Oba dana uoči koncerata na Women’s Weekendu neće nedostajati ni afterwork partija koji su idealna prilika za networking i opuštanje.

Party 2023. Foto: Promo/Women’s Weekend

Zabavi na kraju dana prethodiće niz intrigantnih i poučnih predavanja, kao i nastupi atraktivnih panelista koji u Rijeku stižu samo zbog drugog Women’s Weekenda. Uz Lisu Carmen Wang, fascinantnu preduzetnicu i autorku “Poslovne biblija Opako Sposobne”, na Women’s Weekend stižu i poznate novinarke Mojmira Pastorčić i Danka Derifaj koje će pričati o svom životnom pozivu, kao i voditeljka Barbara Kolar koja će učestvovati na panelu Buzz word menopauza s Milicom Gaćin, voditeljkom projekta Moje najbolje godine. O temi „Stvaraju li društvene mreže klonove“ govoriće influenserke Slađana Ostić i Nika Iličić, rukovoditeljke brenda, marketinških komunikacija i digitalnog poslovanja A1, Iva Ančić u razgovoru s moderatorkom Andreom Andrassy, a na programu su i razgovori o seksu – otvoreno i bez predrasuda, kao i o odgajanju dečaka na Balkanu.

Bojana Gregorić Vejzović Foto: Promo/Women’s Weekend

„Ono kad te život složi“ naziv je panela na koji stižu slovenačka preduzetnica Nina Grilc i Tina Biloglav, uspešna arhitektica i partnerka prerano preminulog Marka Babića, kako bi ispričale iskustvo velikog životnog gubitka te načina kako su našle izlaz i nastavile dalje. Tina će o čudesnoj vedrini u teškim trenucima govoriti i na Book Clubu by Women’s Weekend, posebnom programu koji će se odvijati u prostoru novootvorene Gradske biblioteke Rijeka i koji će biti slobodan za sve posetioce. U razgovoru 1 na 1 novinar Novog lista Edi Prodan predstaviće Jelenu Dunato, autorku spekulativne fikcije koja piše romane na engleskom jeziku i izdaje ih na inostranom tržištu.

Maja Šuput Foto: Promo/Women’s Weekend

Program u Gradskoj biblioteci nastaviće se u subotu prepodne kada će kineziološkinja i inovatorka jedinstvene Body tehnike, Ana-Marija Jagodić Rukavina u Rijeci premijerno predstaviti novu, tek objavljenu knjigu “Vitalnost”, nakon čega će se i američka naučnica i autorka knjige “EVE: Kako je žensko telo pokrenulo 200 godina evolucije?” najaviti objavljivanje svoje knjige na hrvatskom jeziku.

Osim Book Cluba by Women’s Weekend, poseban deo programa priprema i Muzej moderne i savremene umetnosti, u kojem će u vreme održavanja konferencije biti postavljena i intrigantna izložba “Gde je ženi mesto”. Radovima koji prikazuju žene unutar društvenog okvira 20. veka, ova izložba prikazuje identitete i uloge žena kao odraz vremena i položaja u zajednici uokvirene u teme poput: rad u kući i izvan kuće, portreti žena, žena i majčinstvo, žena u ratu.

Sve informacije o programu i sadržajima konferencije možete naći na sajtu Women’s Weekenda.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram