Otvoreno pismo Điđi Hadid paparacima koji je love s detetom

Điđi Hadid
Điđi Hadid; Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

„Njoj nije jasno zašto je prekrivena kada šetamo gradom, i od čega to želim da je zaštitim”, istakla je supermodel Điđi u otvorenom pismu upućenom paparacima i medijima na svom Instagram profilu.

Điđi Hadid napisala je otvoreno pismo za paparace, štampu i grupe obožavalaca o privatnosti njene desetomesečne ćerke Kai, sada dok provodi više vremena u Njujorku. Objasnila je da kako Kai postaje starija, voli da gleda svet i želi da joj sunce obasja lice kada je u kolicima – što znači da bi ljudi i paparaci mogli da vide njeno lice.

Điđi Hadid
Điđi Hadid u Njujorku, Foto: Janet Mayer/Startraksphoto.com / INSTAR Images / Profimedia

„Kako naša beba raste, shvatamo da je ne možemo zaštititi od svega onako kako želimo i kako smo mogli dok je bila manja“, napisala je Điđi. „Voli da gleda svet! I mada mnogo toga doživi na našoj farmi, ona takođe doživljava različita iskustva i na drugim mestima – što je istinski blagoslov. Tokom naših najskorijih poseta Njujorku, želi da joj se skloni zaštita od sunca (kako je navikla i kod kuće) i sama pokušava to da učini! Nije joj jasno zašto je prekrivena kada šetamo gradom, i od čega to želim da je zaštitim. Takođe, želim da vidi najneverovatniji grad na svetu i prelepe, raznolike ljude koji šetaju ulicama Njujorka… to jest, bez stresa zbog medijskog cirkusa koji se pravi oko roditelja koji su javne ličnosti“, kaže Điđi, a prenosi Cosmopolitan.

Điđi je dalje objasnila da želi da se Kaino lice zamuti na svakoj njenoj fotografiji koju su slikali mediji.

„Znam da se zakoni razlikuju od države do države i videla sam nekoliko zamagljenih paparaco fotografija dece u Njujorku – ali koliko sam se raspitala, verujem da je to do integriteta fotografa, medija ili obožavalaca koji dele slike.“

Dodala je da ona i Zejn Malik žele da Kai odabere način na koji će se njen imidž deliti sa javnošću i žele da joj pruže što normalnije detinjstvo.

„Sve ovo pišem da bih rekla paparacima, štampi i voljenim grupama obožavalaca – znate da nikada nismo namerno pokazivali lice svoje ćerke na društvenim mrežama. Naša želja je da ona ima tu mogućnost kada bude punoletna, da odabere kako da će sebe predstaviti svetu, i da može da živi što je moguće normalnije u detinjstvu, bez brige o javnoj slici koju nije izabrala. Mnogo bi nam značilo, dok vodimo našu ćerku da vidi i istražuje Njujork i svet, ako biste MOLIMO VAS MOLIMO VAS MOLIMO njeno lice blurovali na slikama, ako i kada bude uhvaćena na fotografiji. Znam da je to dodatni napor – ali kao nova mama želim samo najbolje za svoju bebu, kao što to žele svi roditelji… i nadam se da će ovo moći da podstakne razgovor kako bismo zaštitili maloletnike u medijima, čak i ako potiču iz javne porodice.“

Điđi je pismo završila zahvalivši se svima koji poštuju privatnost njene ćerke Kai.

„Veliko hvala onim paparacima koji su imali poštovanja, otkako sam ih zamolila da se drže na distanci dok šetam sa kolicima, i to još od mog prvog putovanja u Njujork sa Kai. Vidim vas i cenim to. Mogu da zamislim šta za dete predstavljaju pomahnitali dramatični paparaci, sigurno je previše i zbunjujuće… i meni kao odrasloj osobi to često bude tako, čak i ako razumem šta se dešava i često sam u takvim situacijama. Cenim što ste odvojili vreme da ovo pročitate i nadam se da ćete razumeti zbog čega to pišem. S ljubavlju, G”, za kraj napisala je Điđi.

 

Bonus video: Posne dijete za gubitak kilograma


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram