Ko je u srpskoj verziji Prijatelja koja ima premijeru u februaru

Foto: Warner Bros Collection / Everett / Profimedia; Zorana Mandic/ATAImages; Janet Mayer / ddp USA / Profimedia;

Srpske glumice i glumci koji će na "daskama koje život znače" oživeti likove iz kultne serije"Prijatelji".

Životi omiljenih likova iz kultne američke serije „Prijatelji“ dolaze premijerno 16. februara u mts Dvoranu, a ekipa koja stoji iza svega je sada i zvanično najavila početak.

Predstava koja se nalazi u „rediteljskim rukama“ Nataše Radulović, a po tekstu Nine Džuver, u startu je okupirala pažnju javnosti i medija, što se moglo videti i po broju novinarskih ekipa koje su ispratile uvertiru u premijeru koja će biti održana za mesec dana, piše N1.

Kako poručuje producent Boris Mišković ideju za pravljenje predstave doneo je Rade Ćosić, što je on oberučke prihvatio i kako ističe nada se da će ovo biti uspešan i veliki projekat.

Rade Ćosić koji je istovremeno producent i glumac predstave, poručio je sa svoje strane da voli da radi nešto što do sada niko nije radio, te da u njegovom rečniku ne postoji reč „odustajanje“, iako je reč o veoma zahtevnom poduhvatu.

„Ideju sam dobio videvši da se u Americi već radi predstava po seriji, tome ima već godinu dana, tačnije od maja prošle godine“, naveo je on.

Zorana Mandic/ATAImages
Zorana Mandic/ATAImages

Rediteljka Nataša Radulović istakla je da su glumce, koji će igrati kultne likove Monike, Čendlera, Rosa, Fibi i ostalih, birali prvenstveno po energiju koju mogu da iznesu, te da fizički izgled nije bio presudan u podeli, s obzirom na to da u pozorištu to sve može da se nadomesti kostimima i šminkom.

„Važno je da glumci osećaju karaktere, i moram priznati da izbor nije bio lak. Ključno je bilo da su glumci daroviti“, kaže Radulović.

Zorana Mandic/ATAImages

Veseli i raspoloženi „srpski Prijatelji“ otkrili su u čemu je između ostalog ključ uspešnosti ovako zahtevnog glumačkog poduhvata.

“Znali smo se i ranije, ali se nismo družili. Kroz rad smo i počeli druženje, pa tako ponekad odemo u kafanu zajedno, a išli smo i na klizanje“, rekao je Arsenije Tubić.

Nina Džuver koja je adaptirala tekst poručila je da su sačuvali duh serije, te da će predstava biti zanimljiva čak i onima koji je nisu pratili, niti su njeni veliki ljubitelji.

U očekivanjima su skromni te poručuju da ništa ne očekuju, i da bi više voleli da se iznenade. Ovo je istakla Matea Milosavljević, koja bi najpre da se dobro zabave i da dočaraju smeh i humor koji žele da donesu na scenu.

Marija Bergam kaže da je za nju ovo bio izazov jer je prvi put radila komedije, ali da su inače na Akademiji njoj najbolje išle komedije, te da se nada da će to da opravda.

Zorana Mandic/ATAImages

Radnja predstave je sledeća – prijatelji su na leto došli na odmor u Beograd, kako bi razrešili svoje ljubavne igrice. Ros i Rejčel se bore za ljubav, a tu je i Džoi, koji neće lako odustati od Rejčel. Čendler i Monika su na korak do braka, ali ni Dženis se ne da. Fibi i Ganter su takođe tu, u Beogradu, kako bi zamrsili već zamršene ljubavne zavrzlame. Ko će na kraji biti sa kim, ostaje misterija…Iako su mnogi gledali seriju, ipak možda neće baš sve biti isto.

Uloge u predstavi tumače: Marija Bergam ( Fibi ), Rade Ćosić (Džoj ), Matea Milosavljević (Rejčel ), Milica Stefanović ( Monika), Maja Čampar (Dženis i ostale ženske uloge ), Nikola Rakočević (Ros ), Arsenije Tubić ( Čendler ), Branislav Tomašević ( Ganter i ostale muške uloge).

Zorana Mandic/ATAImages
Zorana Mandic/ATAImages
Zorana Mandic/ATAImages
Zorana Mandic/ATAImages
Zorana Mandic/ATAImages
Zorana Mandic/ATAImages

Za kostime je zadužena Adrijana Pajić, dok je kompozitor Ana Krstajić. Scenograf predstave je Milica Đurov.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram