Gde je devojčica iz reklame za Eskimko? Odlično je znate i lepša je nego ikad

Foto: Privatna arhiva/Promo

Svi se sećamo devojčice iz reklame kultnog sladoleda Eskimko iz prve dekade dvehiljaditih, u kojoj ona kupuje jedno pakovanje za "mamu, tatu, baku, seku..." Ovih dana na društvenim mrežama kruži netačna informacija, a verovatno i neumesna šala, da je ova devojčica danas u zatvoru. Ipak, to je daleko od istine.

Za popularnost reklame koja je postala ogroman hit zaslužna je glavna junakinja koja je u to vreme podelila mišljenja javnosti – jednima je bila neverovatno slatka, druge je nervirala, a mada je ovaj sladoled daleko od hit proizvoda kakav je nekad bio, čuvena devojčica ipak nije pala u zaborav.

U pitanju je Teodora Miljković, na Instagramu poznatija kao @laylareiko, influenserka koju prati više od 30 hiljada ljudi, koja je masterirala na Fakultetu dramskih umetnosti i bavi se PR-om i marketingom, a sarađuje sa brojnim velikim brendovima.

Ona je svojevremeno na svom Instagramu evocirala uspomene na ovaj period:

„Nikad više posle snimanja nisam pojela Eskimko sladoled. Godinama mi je nadimak bio Eskimko. Postoji čak i FB grupa ‘Svi koji bi ubili devojcicu iz reklame za Eskimka’ – 10K lajkova – već sam tada bila influenser. I suma sumarum, obožavam ovu reklamu. I volim svoj specifični glas. I eto. Vratite me u ovaj period života. Hvala Dragi bravo“.

*

*

Osim toga što ima ozbiljnu karijeru, Teodora je zanimljiva i po tome što je jedna od retkih javnih ličnosti koje su otvoreno govorile o problemima s mentalnim zdravljem, i to na osnovu ličnog iskustva, s obzirom na to da se godinama borila s anksioznošću.