Dobili smo najbogatiji par Evrope: Njih dvoje su mladi, lepi i naslediće imperije

Foto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia,XPB Images Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Imaju milijarde i uplovili su u romansu.

Naslednica carstva Svarovski kristala, vrednog više milijardi dolara, razišla se sa svojim mužem i navodno se zaljubila u milijardera – vlasnika Red Bula.

Austrijanka Viktorija Svarovski (29), koja je takođe pop pevačica i televizijska voditeljka, objavila je da se rastaje od Vernera Murca (46), koji je bankar. Bili su u braku šest godina.

Šuška se da se Viktorija sada zaljubila u Marka Matešica (30), austrijskog milijardera čiji je otac Ditrih ‘Didi’ Matešic suosnivač kompanije Red Bul, koja takođe poseduje više sportskih timova u Austriji i Nemačkoj. Marka često zovu i „najpoželjnijim evropskim neženjom„.

Prema medijima u Nemačkoj, par je otišao na dejt u januaru i od tada su bliski. Primećeni su zajedno na trkama u Hanenkamu, koje se održavaju u skijalištu Kicbil. Ni jedno ni drugo nisu javno potvrdili ili demantovali glasine o romansi.

Dok je Viktorija pop zvezda od 2009. godine, proslavila se pobedom u devetoj sezoni austrijskog RTL plesnog šoua Let’s Dance 2016. godine. Dve godine kasnije, postala je voditeljka emisije, a osnovala je i sopstveni brend lepote. Njen otac Pol Svarovski je ključni akcionar u kristalnoj imperiji.

Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Matešic je postao najnoviji evropski multimilijarder nakon smrti svog oca Didija 2022. godine, u dobi od 78 godina. Didi je bio suosnivač Red Bula i posedovao je 49 odsto kompanije. U vreme njegove smrti, njegova neto vrednost procenjena je na 26 milijarde evra.

Udeo od 49 odsto pripao je jedinom Didijevom sinu Marku, za koga je Forbs nedavno procenio da ima neto vrednost od oko 15 milijardi evra. Izveštaji kažu da je nasledio i brojne luksuzne nekretnine, od fidžijskog ostrva do austrijskih zamkova, i imanje u ekskluzivnom londonskom Najtsbridžu.

On već skoro četiri godine poseduje sopstvenu kompaniju za proizvodnju pića – Thalheimer Heilvasser. Uprkos njegovom privilegovanom vaspitanju, mediji pišu da je prizemljen i razume posao koji je nasledio zbog rada na višim pozicijama u Red Bulu u godinama pre smrti njegovog oca.

Foto: BabiradPicture / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kao i Red Bul, Swarovski je austrijska kompanija, iako je mnogo starija. Osnovao ga je 1895. godine (pre 128 godina) Daniel Svarovski. Kompanija je sada u vlasništvu oko 200 članova porodice, ali je po prvi put nedavno u svoj odbor dovela i ljude koji to nisu.

***
BONUS VIDEO: Tri znaka Zodijaka kojima je suđeno da se obogate

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram