Gde je prelepa naslednica srpskog „kralja mode“ koja je zavela ruskog milionera

manja babović
Foto: YAGHOBZADEH RAFAEL / Sipa Press / Profimedia

Ceo svet je pričao o njenim provokativnim fotkama.

Srpska manekenka Manja Babović šokirala provokativnim fotografijama – takvi naslovi su kružili svetskim medijima ranijih godina kada se Manja slikala za naslovnicu jednog italijanskog magazina. Na komentare je odgovorila – da je sve to samo posao.

„Iako se od Crnogoraca očekuje da budu konzervativni, moj tata odlično razume moj posao. Ja sam manekenka i model, a ne pevačica, tako da moje fotografije ne bi trebalo gledati kao na nešto što ja radim kako bih šokirala javnost. To je moj posao, da ispunim ono šta fotograf od mene zahteva. Ne mislim da je ijedna moja fotografija vulgarna, te tako ni moj otac nema na čemu da mi zameri. Imam njegovu punu podršku“, rekla je Manja, ćerka poznatog biznismena Milije Babovića.

Ona je od tada prešla dug put i postala direktorka za razvoj u firmi svog oca za kojeg slobodno možemo reći da je srpski „kralj mode“. Biznis sa tekstilom je pokrenuo davne 1982, a danas je osnivač i vlasnik Fashion Company, suvlasnik Fashion Park Outlet Centra u Inđiji i kompanije Victoria Group, u kojoj radi njegov sin Stefan, nekadašnji fudbaler.

A Manja je svoju karijeru počela da gradi kao model. Potom je u Londonu diplomirala na Univerzitetu Ridžent za Global Financial Management. Tokom studija bavila se manekenstvom i nastupala na modnim revijama u Parizu, Milanu i Njujorku. U tom periodu radila je i kampanje za „Sports illustrated”, „Triumph”, „Fornarina”, „Diesel”, „Adidas”.

„Daleko sam od rasipništva sa novcem. Možda mi ne verujete, ali ono što zaradim uglavnom trošim. Imam oca koji mi pomaže kada su u pitanju školarine i kirije ovde u Londonu, gde trenutno živim, ali sama finansiram svoja putovanja, garderobu i druge lične stvari. Nisam preterano izbirljiva oko brendova i dizajnerskih čaršava“, rekla je Manja ranije, a preneli su britanski mediji.

Za domaće medije je govorila kako joj ne godi što je zovu „srpska Paris Hilton“.

„Nisam preterano oduševljena tom titulom s obzirom na to da se radi o devojci koja kroz život ide na osnovu prezimena, što meni svakako nije svojstveno. Sigurno je da ne trošim basnoslovne sume novca na provode kao što to radi Paris Hilton. Puno radim, a usput se i školujem, tako da ne mogu da se poredim s njom.“

Nakon završenih studija Manja je došla u očevu firmu „Fashion Company”. U jednom intervjuu je otkrila koja je najvažnija lekcija koju je naučila u dosadašnjem radu.

„Posvećenost, rad, vera i odanost uslovi su za uspeh.“

Pre desetak godina se naveliko pisalo da je Manja u vezi sa ruskim milijarderom kog je upoznala na fakultetu, ali njegov identitet nikada nije otkriven. Navodno je ona tamo upoznala tri godine starijeg dečka, s kojim je dosta vremena provodila i na Azurnoj obali. Govorilo se da je i on, kao i Manja, naslednik veoma bogate porodice, ali da je ona o njemu pričala samo najbližim prijateljima i porodici. Jednom je na Instagramu objavila zajedničku fotografiju, koju je posle nekoliko dana obrisala. U to vreme su svi mediji preneli vest da je Manja vozeći skupoceni auto svog dečka izazvala saobraćajnu nezgodu i napravila veliku materijalnu štetu, ali je, srećom, iz toga izašla nepovređena.

Manju su povezivali i sa pevačem Sašom Kovačevićem i sa Simonom de Karićem, ali ona je sve to demantovala.

Zato je rado govorila o svojim poslovnim obavezama.

„Dan počinjem malim ritualima u kojima uživam. Lagani trening, dobar doručak, šolja čaja… U tim trenucima posao ne postoji. Od devet sati sam u kancelariji i posle kratkog sastanka sa najbližim saradnicima trka počinje. Nekad je raspored pretrpan, ali se trudim da budem efikasna i da što pravilnije raspoređujem obaveze. Bitno-hitno sistem naučila sam od našeg komercijalnog direktora. Moj posao podrazumeva mnogo putovanja i tada se dnevna rutina menja. Takođe, podrazumeva i prisustvo na velikom broju dešavanja vezanih za modu kako u gradu, tako i u okruženju i inostranstvu. Moj radni dan traje dugo, ali je lepo što nijedan ne liči na onaj prethodni.“

Pogledajte kako danas izgleda Manja Babović.

BONUS VIDEO: Televisa presenta: Prelepa Srpkinja Marija je buduća zvezda Meksika

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram