Upoznajte Srpkinje koje upravo postaju simbol ženske hrabrosti i snage na moru

jedrenje
Foto: Instagram/dunjss

Upoznaje mladu ekipu sa velikim snovima koja je krenula na put da promeni lice ženskog jedrenja u Srbiji. Upoznajte "Košava Sailing Team".

Tim srpskih jedriličarki „Košava“ ostvario je impresivan uspeh na osmom izdanju regate „PMS Žena“ – Povijesni Mediteranski Skup Žena, koji je održan od 8. do 10. marta na akvatorijumu Viške uvale u Hrvatskoj.

View this post on Instagram

A post shared by Mila Ilic (@ilic.mila)

Ovaj događaj, posvećen promociji ženskog jedrenja, bio je prilika da se u izazovnim uslovima, uz jak vjetar jugo i teške uslove plovidbe u Viškoj uvali, okupi 80 jedriličarki iz 10 timova i šest različitih zemalja, čime je regata postala simbol ženske hrabrosti i samostalnosti na moru.

Među takmičarkama dve posade iz tima „Košava“ izdvojile su se svojim uspehom. Posada „Košava 2“, koju čine Ana Mandić, Mila Ilić, Jovana Ilić, Dunja Ilić, Ana Jovanović i Ksenija Joksimović, zauzela je prvo mesto, dok je drugi tim u sastavu Lena Puletić, Margareta Tošić, Katarina Tošić, Nađa Stanikić, Tara Živković i Natalija Pantić, ostvario zapažen rezultat zauzimanjem petog mesta, piše Nedeljnik.

„Naša priča je malo drugačija; nekad smo bile rivalke na vodi, takmičile se za zlato, svaka za svoj klub. Ali vreme i vetar usmerili su nas na novi put, gde smo iz takmičarskih protivnica postale članice istog tima. Danas, nasmejane i jedinstvene, stojimo zajedno kao ‘Košava’. Naše nekadašnje rivalstvo je sada naša snaga, a različite perspektive su nam omogućile da gradimo tim na temeljima međusobnog poštovanja, razumevanja i, naravno, bezgranične strasti prema jedrenju. Evo nas, spremne da ostavimo trag i pokažemo šta znači prava ženska snaga na vodi. Pratite nas na ovoj uzbudljivoj plovidbi, delićemo svaki talas, svaku avanturu, i, naravno, sve naše uspehe (i poneki gaf, jer, zašto ne?)“, navele su devojke na Instagramu.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram