Trik za lepši osmeh koji je zaludeo poznate

trend
Foto: E! Entertainment / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

I sestre Kardašijan to redovno praktikuju.

Ne stružeš jezik? Prošaputala mi je prijateljica u neverici pre neki dan, kao da sam rekla da se ne tuširam. Pa svi sad stružu jezik, i Kardašijanke to rade.

Pa, ako rade Kardašijanke, izgleda da ću morati i ja.

U narednih nekoliko dana sam porazgovarala sa još par prijatelja koji su mi takođe rekli da su počeli da praktikuju ovu naviku koja se odnosi na higijenu usta, i to još tokom pandemije. Izgleda da su svi čistili jezik osim mene.

Počela sam na društvenim mrežama da primećujem brojne snimke sa istom temom – a to je struganje jezika i održavanje što bolje dentalne higijene, a ujedno i lepog osmeha.

@not2tooshabby #ayurveda #tonguescraping #tonguescraper #oralbiome #eatless #healthytongue #brushyourtongue #ageingnaturally #allnatural #happyhealthytongue #healthy #healthytiktok #healingtiktok #genxtiktokers #choosejoy #naturaltiktok #naturalbeauty #over40mom #over50women #oldladiesoftiktok #womenontiktok #naturalremedy #oralhealth #oralhealthcare @not2tooshabby @not2tooshabby @not2tooshabby @not2tooshabby @not2tooshabby @not2tooshabby @not2tooshabby @not2tooshabby @not2tooshabby @not2tooshabby ♬ Just a Cloud Away - Pharrell Williams

Ispostavlja se da je u pitanju pomama za čišćenjem jezika uz pomoć komada savijenog metala. Suština je u uklanjanju bakterija sa površine jezika alatkom u obliku krivulje, obično od nerđajućeg čelika ili silikona.

Prema članku koji je objavio The Journal of the American Dental Association, struganje jezika se praktikuje vekovima u Indiji i Južnoj Americi (alatkama od drveta, kornjačinog oklopa), ali tek relativno skoro su zapadnjaci provalili ovaj način održavanja higijene usta. Od tada ga mnogi poznati i razni influenseri preporučuju.

@purposewhite Respectfully 🤢 #dental #hacks #tonguescraper #brushingteeth #fyp ♬ A Moment Apart by Odesza Harp Cover - Hannah Stater

Sprovedene su studije koje sugerišu da struganje jezika može pomoći u suzbijanju razmnožavanja raznih bakterija koje izazivaju propadanje zuba i loš zadah.

Korišćenje strugača za jezik takođe ostavlja znatno svežiji osećaj u ustima i mnogo je efikasnije od pranja jezika četkicom za zube.

Koristi se tako što se prisloni na koren jezika i povlači do njegovog vrha, i tako nekoliko puta, dok ne steknete osećaj da je jezik potpuno očišćen.

Influenseri se kunu u ovaj dodatak rutini za održavanje higijene usta i u svojim klipovima navode kako čak i hrana ima bolji ukus nakon čišćenja jezika i da uspešno otklanja ostatke hrane, kafe i ukus cigareta iz usta.

Bonus video: Dva načina da svoje obrve dovedete do savršenstva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram