Trikovi u šminkanju za kameru koji su bolji od filtera

Moda i lepota 12. jul 202015:49 > 11. maj 2021 12:11
Foto:Screenshot/Youtube/Well+Good

U proteklom periodu onlajn sastanci su za mnoge postali regularna stvar, međutim, neke prilike čak i s takvom distancom zahtevaju određene veštine u šminkanju - doterivanje za kameru ipak se razlikuje od uobičajenog, a profesionalna šminkerka podelila je nekoliko trikova.

„U prvim danima karantina bila sam oduševljena time što neću morati da nosim šminku. Nadala sam se da će moja koža da vrati prirodan sjaj i mislila sam da ću nakon nekoliko nedelja imati blistavu kožu kojoj neće biti ni potreban puder ili bilo kakvo sredstvo za prikrivanje da mi pomogne da postignem ujednačen izgled. Ali, zahvaljujući maskama i aknama izazvanim stresom to se nije dogodilo“, napisala je novinarka Zoe Vajner.

Kako bi naučila da se našminka i dobro izgleda preko Zooma, odlučila je da se konsultuje s popularnom šminkerkom Kejti Deno.

Pročitajte još:

„Nanošenje šminke koja dobro izgleda na kameri je potpuno drugačije od nanošenja šminke u stvarnosti“ – to je prva lekcija koju je Zoe naučila, prenosi 24 sata.

Profesionalne šminkerke znaju i da je u trendu prirodan izgled.

„Stvar je u naglašavanju delova koje želite da istaknete – poput pojačavanja kontrasta na slici. Lepo je imati malo boje na obrazima i usnama“, objasnila je Deno.

Za „brisanje“ tamnih podočnjaka preporučuje ruž u svetlo narandžastoj nijansi, nakon čega nanosi svetli tečni puder koji treba da prikrije sve eventualne nesavršenosti. Dodaje malo hajlajtera na jagodice, a umesto rumenila koristi malo karmina koji će staviti i na usne. Prethodno ih iscrtava olovkom kako bi izgledale punije.

Pročitajte još:

Za „budnije“ i svežije oči koristi svetle, svetlucave senke na kapcima, uvijač trepavica, blagu linije ajlajnera i maskare.

Deno napominje da po potrebi i zavisno od situacije možete iskoristiti sve ove trikove, ili samo neke od njih, a da nekad i bez ikakve šminke možete izgledati sjajno.

Što se tiče Zoe, na kraju lekcije je izgledala kao da je uključila neki bjuti filter.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram