Prirodna maska od dva sastojka koja briše podočnjake

Moda i lepota 30. mar 202009:43 > 26. jul 2021 15:07
Podočnjaci
Podočnjaci; Foto: Volodymyr Maksymchuk / Alamy / Alamy / Profimedia

Prirodna maska za podočnjake koja po efikasnosti može da parira skupim preparatima pravi se iznenađujuće lako, a sve sastojke verovatno već imate u kući.

Ako malo bolje pogledate deklaracije proizvoda za negu lica i tela, videćete da mnogi od njih sadrže sodu bikarbonu. Soda bikarbona je poslednjih godina postala najbolji saveznik žena u borbi protiv bubuljica, suve kože, celulita i – tamnih podočnjaka, a jedan recept za masku za podočnjake posebno se izdvojio zbog jednostavnosti i efikasnosti.

Potrebno je:

šoljica toplog čaja od kamilice

kašičica sode bikarbone

Priprema:

Čaj treba da bude mlak, nikako prevše topao jer to može da ošteti nežnu kožu oko očiju. Umešajte sodu u čaj, pa u tu mešavinu natopite tupfere i njima nanesite mešavinu ispod očiju. Vlažne tupfere otavite da stoje na koži oko 15 minuta. Nakon toga lice isperite i nanesite kremu koju inače koristite ili neko prirodno ulje, kokosovo ili bademovo.

Pročitajte još:

Imajte na umu da maska protiv pogočnjaka ne može da se reši genetski tamnih krugova, niti kesa koje nastaju usled zdravstvenih problema (na primer, sa bubrezima), ali se ispostavila kao jako efikasna kod ljudi koji zbog neispavanosti imaju tamne kolutove oko očiju.

Već posle prvog tretmana trebalo bi da vidite promenu, koža ispod očiju biće svetlija i lepša, a ukoliko ovo budete radili redovno, mogli biste potpuno da se oslobodite podočnjaka.