Pravila Odri Hepbern koja je sledila do smrti

Odri Hepbern
Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Njena gracioznost i elegancija i danas su nedostižni. Ostala je upamćena kao odlična glumica, nadrealno lepa žena i modna ikona koju niko nije nadmašio. Odri Hepbern uspela je da sačuva svoj savršen ten i vitkost zahvaljujući pet jednostavih pravila koje je sledila.

Luka Doti, Odrin mlađi sin, u jednom intervjuu je otkrio kakve životne navike su njegovu majku svrstale u najlepše žene sveta.

Pročitajte još:

Voda

Uvek je insistirala da svi treba da piju mnogo vode. I dan danas to je jako važna stavka za sve. Zaista je pila jako mnogo vode i jela je povrće.

Jela je sezonske namirnice

Odri je kuvala i jela uvek sezonsko voće i povrće. Uvek je u prodavnicama tražila sezonske namirnice. Luka se priseća da se njegova majka nikada nije plašila starenja i da je zaista uživala u poznim godinama. Njen stil je bio povezan sa hranom. Dok je starila, oslobodila se svih komplikovanih recepata.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Audrey Hepburn (@audrey.hepburn)

Detoksikacija

Redovno je „čistila“ svoje telo. Detoksikaciju je imala jednom mesečno i u to vreme je jela mnogo voća, povrća i jogurta.

„To je obično radila da bi se oslobodila „džetlega“, jer kada toliko sati sediš u avionu, sav si naduven. Kada se vraćala sa putovanja iz Afrike bila je iscrpljena i detoksikacije su joj pomagale“, priča Luka.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Audrey Hepburn (@audrey.hepburn)


Samo jednostavni recepti

Odri nije bila vegetarijanka, jela je meso, ali u jako malim količinama. Najviše je volela pastu s paradajz sosom, koja se priprema lako, ali ima intenzivan ukus.

„Pasta s paradajzom možda zvuči jednostavno, ali je teško napraviti je dobro, i nikada vam neće ispasti isto. Paradajz sos nije samo od paradajza. Dodavala je i malo krompira i šargarepe“.

Odri je jako volela da jede krompir. Ta namirnica je gotovo svakodnevno bila u njenoj ishrani.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Audrey Hepburn (@audrey.hepburn)

Svaki dan živi punim plućima

Svaki put kada bi pronašla nešto novo, ili kada bi odlazila na pijacu, pripremala hranu po novom receptu, bila je uzbuđena kao mala devojčica. Živela je dan za danom i nikada nije paničila zbog ideje da bi mogla da se razboli. Više je bila zabrinuta za druge, svoju decu nego za sebe. Svaki dan kao da joj je bio dar i trudila se da se raduje malim stvarima i uživa u njima maksimalno.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram