Kako bi Odri i Grejs izgledale po današnjem standardu lepote

Grejs Keli i Odri Hepbern Foto:Index Fototeca / Heritage Images / Profimedia/Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Kajli Džener je imala samo 16 godina kad je u usne ubrizgala prvu injekciju koja je proizvela čitavu generaciju devojaka i žena koje su počele da pumpaju usta. Kolaž umetnik Met Meitlend je pokušao da prikaže kako bi izgledale čuvene holivudske dive po današnjim standardima lepote.

Kajli Džener je nekoliko godina posle prve „popravke“ ponovo smanjila usne, ali interesovanje za filerima nije prestalo. Ono je ogledalo našeg društva opsednutog lažnim slikama naših „savršenih života“ i istih takvih lica.

Kolaž umetnik Met Meitlend je to iskoristio na najbolji način.

Zadržavajući se na istinskim zvezdama koje su obeležile zlatno doba Holivuda, ženama koje i dan danas važe za ikone stila, harizme i seksepila, pokušao je da prikaže kako bi izgledale s uvećanim usnama, po današnjim standardima lepote.

*

Rezultat je uznemiravajuć, ali i smešan. Meitlend nije želeo da kritikuje već da prikaže na svoj način fenomen savremenog doba.

*

*

„Uvek sam bio fasciniran ljudima koji lepotu pomeraju do ekstrema. Kozmetički pristup lepoti je ranije bio ograničen za zvezde i ultra-bogataše, a danas je postao odstupniji. Gde god pogledaš tu su dokazi o tim savremenim idealima lepote. Novo normalno možeš da vidiš širom sveta. Zato sam počeo da razmišljam o identitetu u našem savremenom društvu. Zamislio sam kako bi, da su i dalje žive, neke od najvećih zvezda u istoriji, prihvatile savremene kozmetičke tretmane i trendove“, rekao je ovaj umetnik.