Pogledajte kako Beograđanke nose najkontroverznije patike koje obožava i Jelisaveta Orašanin

Foto: Instagram/jagodenamagli

Golden Goose su podelile modni svet na one koji ih obožavaju ili one koji ih i ne podnose. Mi smo uporedili kako se u Srbiji nose.

Čuvene „prljave patike“ Golden Goose našle su svoj put do beogradskih ulica, a sve su češće ih viđamo i u našoj street style patroli. To samo potvrđuje i činjenicu da su se Srpkinje ipak odlučile da zauzmu stranu koja veliča ovaj model, jer u poslednjih nekoliko godina skoro ni jedan jedini komad nije podelio modni svet na „za“ i „protiv“ kao ovaj par patika.

Prljave, muzgave, na prvi pogled možda i blatnjave ili zagrebane, „zlatne guske“ su ipak prihvaćene u srpskoj uličnoj modi, omiljeni su komad i Jelisavete Orašanin, koja nosi titulu jedne od najatraktivnijih domaćih glumica.

Prošle godine, na konferenciji za novinare povodom predstave „Laž“, Jelisaveta se pojavila u autfitu koji je pravi primer sportske elegancije. Ona je odabrala istrošeni model „Golden Goose“ patika, sa crnom zvedom, uz koje je dodala široke sive pantalone dubokog struka i kožni plavi top.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Naša street style patrola je uspela da pronađe i kako se ove luksuzne patike, čija cena ide i od 70.000 dinara, slažu uz uličnu modu. A ono što smo uspeli da zaključimo jeste da ih nose sve generacije, u raznim prilikama i tokom cele godine.

Nedavno smo sreli dvadesetgodišnju Ninu, koja prljave patike ponela uz mini Zarinu suknju i Amiés duks, koji sama dizajnira. Od aksesoara je dodala Longchamp torbu.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Prošle godine smo sreli i Unu, studentkinju prava, koja je za odlazak na predavanja odabrala široke Zarine pantalone i kožnu Polene torbicu, Golden Goose patike i jednobojan Zara džemper. Posebno mesto u celom autfitu je zauzimao kaput modne kuće Max Mara, koji je zaokružio efekat tihog luksuza, čiji su jedan od najvećih kontrasta upravo patike koje su posvađale ljubitelje mode.

Još jedan od idealnih primera je i Dinka, koja je uz Ralph Loren, jedan od vodećih brendova „old money“ estetike, odabrala i najokntroverznije patike ove decenije  – a to su upravo čuvene Golden Goose patike, nastale pre 20 godina u Veneciji.

Street Style Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram