Plavuša u centru Beograda koju smo morali da primetimo: Nosi najkontroverznije patike ove decenije

Street Style Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Naša street style patrola je u centru Beograda srela bosansku influenserku Dinku Terzić, koja je savršeno sklopila "old money" i "new money" komade.

Klasika ne izlazi iz mode, ali se definitivno prilagođava novim stilskim tokovima. Svi oni večni komadi koje trend capsule wardrobe naglašava kao „must have“, predstavljaju malu kolekciju koja se može nositi iz sezone u sezonu i međusobno uklapati. Tu spadaju strukirani trench, bela košulja, crni blejzer, mala crna haljina i par dobro ukrojenih pantalona, ali i neki džemper od kašmira.

Jednom kada napakujete dvadesetak stvarčica koje će činiti osnovu vašeg garderobera, kreiranje kombinacija postaje mnogo lakše – čak i kada rešite da im dodate aksesoar ili cipele koji odskaču od cele estetike.

Jedan dobar primer idealnog miksa klasike i urbanog smo sreli u našoj street style patroli, kada smo u Knezu nabasali na Dinku Terzić, influenserku koja potiče iz Sarajeva, živi u Poljskoj – ali se tog dana našla u Beogradu.

Street Style Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Dinka je znalački odabrala slojevito oblačenje i maestralno rešila problem koji nosi notorno komplikovana prelazna sezona tokom koje se borimo sa sva četiri godišnja doba u sat vremena.

Centralni deo njenog stajlinga je činio dobri stari trenč, koji brendovi poput Phoebe Philo, Toteme, Acne ili The Row predstavljaju kao sastavni deo kolekcija za prelazni period, i to uz nepresušnu inspiraciju, te nam ne manjka mantila u kratkim verzijama, sečenih, dugačkih, sa visokim okovratnikom ili oversized.

A dovoljno je da ga opišemo u tri reči: klasičan, funkcionalan i elegantan, pa da odmah postane jasno da ove karakteristike ima retko koji komad, ali i da je obavezan za svaku od nas. Dinkin potpisuje Ralph Loren, a posebno se ističe po detaljima kao što su dugmad u tri nijanse, dublji okovratnik, dužina koja seže do ispod kolena i duplo kopčanje koje uz kaiš omogućava da se istakne figura.

Street Style Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

A uz Ralph Loren, jedan od vodećih brendova „old money“ estetike, ide i „new money“ – a to su upravo čuvene Golden Goose patike, nastale pre 20 godina u Veneciji. Poznatije su kod nas kao „prljave“, koje ili volite, ili mrzite.

U interpretaciji ljudi iz kompanije, one su bile „inspirisane vintidž stilom“, dok su potencijalni kupci njihov dizajn shvatili kao ruganje siromašnima, jer dolaze po ceni od 420 evra. Uprkos tome, prema podacima globalne modne platforme Lyst patike brenda Golden Goose važe za jedne od najtraženijih.

Na mestima prljave, sa prepoznatljivom zvezdom i štrasom, ovaj komad bez sumnje nije lak za kombinovanje, ali Dinka je uspela da ih iznese tako da dodaju celom stajlingu malo šarma, ali da ne odvuku svu pažnju sa odeće.

Street Style Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Najzanimljiviji deo celog stajlinga je njen odabir komada koji su se nalazili ispod trenča, a to su jednostavni crni kombinezon, kao one koje dizajneri predstavljaju u kolekcijama za jogu, preko kojeg je prebacila basic crnu košulju.

Od aksesoara je uklopila dosta zlatnog nakita, zajedno sa crnom, kožnom Yves Saint Laurent torbom sa zlatnim logoom.

Na samom kraju, uz ceo look se uklopio i laptop, kao podsetnik da je ovo Dinkin odabir za one dane kada su posao i vremenski uslovi otežavajuća okolnost, ali i dalje ne mogu da nadmaše želju i potrebu za stajliš autfitima.

Street Style Foto:Goran Srdanov/Nova.rs
Street Style Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram