Nove omiljene prljavo bele patike su definicija foliranja

Golden Goose patike
Golden Goose patike; Foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Kreće sezona belih patika, a popularne starke i superstar modele ove godine mogle bi da zasene one "umrljane" s potpisom italijanskog brenda Golden Goose.

Prema podacima globalne modne platforme Lyst patike brenda Golden Goose poslednjih dana nametnule su se kao najtraženije, iako je fazon da izgledaju kao da su iznošene i uprljane.

Pročitajte još:

Tog efekta brend se ne odriče, iako je pre izvesnog vremena, nakon oštrih kritika, morao da povuče celu seriju „Venice“ patika koje su izgledale kao da ih sloj lepljive trake drži da se ne raspadnu. U interpretaciji ljudi iz kompanije, one su bile „inspirisane vintidž stilom“, dok su potencijalni kupci njihov dizajn shvatili kao ruganje siromašnima, po ceni od 420 evra.

Ipak, izgleda da je „zlatna guska“ pronašla meru „prljavosti“ belih patika, pa se sad trendseterke takmiče koja će ih poneti uz zanimljiviji stajling. Da se ne lažemo, i dalje su to obične bele patike s karakterističnom zvezdom, s tim što u startu izgledaju kao da su na vama već prevalile nekoliko sezona.

„Naše patike nose senke vašeg prošlog života, pričaju priče kroz mrlje i ogrebotine. One definišu naša iskustva i pokazuju ko smo i šta predstavljamo“, navedeno je uz definiciju reči „frensi“ (francy) koja bi kao trebalo da opisuje ovaj stil. Kritičari ga, pak, pre opisuju kao „definiciju foliranja“.

Ipak, pitanje je koliko ove patike zaista govore o vama, ako su umrljane i pre nego što ih kupite.

Ako ne znate poreklo svake mrlje i ogrebotine.

Ako to nisu vaše reči ispisane markerima.

Na kraju, ako platite nekoliko stotina evra za tuđe „priče“, kakvim vas to predstavlja?

Pa, izgleda da je, što se trendseterki tiče, u ovom slučaju to manje bitno od činjenice da se ove patike dobro slažu uz sve i privlače pažnju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram