Beograđanka Una nosi patike koje su posvađale ljubitelje mode – a ovu kombinaciju bi odobrile i najbogatije žene sveta

Šiv Roj ne može da joj parira.

U surovom svetu mode koji stalno evoluira i menja oblike, radikalno odbacuje ili oberučke prihvata sve što modni znalci, ili u novije vreme, influenseri okarakterišu kao moderno i stajliš, čini se da smo uspeli da uspostavimo neku sintezu između želje za udobnim i komfornim stajlinzima, koji odišu dozom luksuza, i odaju utisak da, iako se niste preterano trudile, izgledate kao „milion dolara“.

Ono što je najbolje u celoj priči je da ovaj modni trend ne podrazumeva „šunjalice“, plišane trenerke ili velike brendirame torbe. Ovaj trend sa početka novog milenijuma skoro svake jeseni doživi svoj povratak, ali uglavnom od zgrade do prodavnice. Ipak, baš pre oko 23 godine, u Veneciji je jedan bračni par stvorio patike od savršene italijanske kože, oko kojih ljubitelji mode neprestano vode polemiku.

Foto: Ok.chnn / Shutterstock.com

Reč je čuvenim Golden Goose patikama, koje ili nazivaju „prljavim patikama“ ili ih obožavaju i ne skidaju. A u našoj poslednjoj streetstyle patroli, naišli smo na Unu, koja ih je bez greške upakovala.

Mlada studentkinja prava oduševila nas je svojim monohromatskim stajlingom koji može da prođe kao školski primer onog što u svetu nazivaju „tihi luksuz“.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Trend „tihog luksuza“ se može svesti na 8 pravila, a najbolje obučene Srpkinje skoro religiozno primenjuju bar jedan do dva u svojim stajlinzima, dok je Una uspela da ispuni čak svih osam.

Jedan od njih je simetrija, odnosno balans boja, tekstura, slojeva i modnih detalja. U svemu tome, najbitnije je staviti suptilni akcenat na neki deo autfita, što je Una uspela dodatkom zlatnog nakita koji je obogatio celu kombinaciju, a sam tim i ispunio i sedmi zahtev „Ne zaboravi nakit“.

Drugo po redu pravilo navodi da se slobodno igrate proporcijama, a posebno je zanimljiv trend predimenzioniranih modnih komada. Una je u ovom autfitu uspela da doda jedan takav kaput modne kuće Max Mara.

Zatim na red dolazi pravilo 2×2, koje nalaže da uvek kombinujete dva formalnija, od kojih je Una odabrala široke Zarine pantalone i kožnu Polene torbicu, dok se za dva ležernija komada odlučila za Golden Goose patike i jednobojan Zara džemper.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Trik za postizanje luksuznog stajlinga jeste pažljivo izabran kolorit. Nošenje jedne boje ili više nijansi jedne boje od glave do pete je najlakši način da postignete elegantan izgled, što je Una i uradila uz nežne bež i braon boje koje dominiraju kroz ceo autfit.

Jedan detalj igra i ključnu ulogu, kaže 6. pravilo. Cipele, torbica ili nakit mogu da preuzmu ulogu ličnog modnog potpisa, a u ovom slučaju svu pažnju su svakako odvukle čuvene „prljave patike“.

I za kraj, autfit koji odiše tihim luksuzom nikada ne sme izgledati naporno ili neprijatno za nošenje. Nema mesta za neudobne i previsoke potpetice ili suviše uske farmerke i haljine, pa čak i kaputi i jakne treba da budu što komforniji. To je pokazala i Una u ovom sjajnom stajlingu.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram