Ako vas neko pita kako izgleda prototip beogradskog modnog stila, pokažite mu Kristininu sliku

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Šta je prepoznatljiv znak Beograđanki?

Jesen je zvanično stigla na beogradske ulice, a zajedno sa njom na red su došli svi oni slatki i zabavni autfiti koji čine da sivilo i vetar padnu u drugi plan. Naša streetstyle patrola je iskoristila baš jedno takvo jutro da prošeta centrom grada i fotka najzapaženije stajlinge. Ono što nam je posebno privuklo pažnju jeste jedna modna kombinacija koju mlade Beograđanke posebno vole i svaka u svom stilu je nosi i kreaira.

Reč je kožnoj jakni, kožnim čizmama i haljini ili suknji. Svakako, varijacije su nebrojene, od materijala i dezena, do dužina, boja i odabira aksesoara. Samim tim ovaj jesenji tip autfita ostavlja dovoljno prostora svakoj devojci da izrazi svoju jedinstvenost i da na originalan način ponese ono što bi se moglo nazvati prototipom beogradskog modnog stila.

A Kristina je pravi primer toga. Sreli smo je u gradu dok je užurbanim korakom vukla veliku kesu, ali ipak je uspela da odvoji nekoliko sekundi i otkrije nam gde je nabavila najtraženije komade ove sezone.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Nismo se puno iznenadili kada se reč Zara ponovila i drugi put dok je objašnjavala odakle su haljinica i rolka. Mada nam je na prvi pogled delovalo sve kao komplet, ispostavilo se ipak da je Kristina uspela sve vešto da iskombinuje.

Međutim, ostali smo uskraćeni za informaciju gde je uspela da ulovi bajkersku kožnu jaknu sa zlatnim detaljima, koja sa istaknutim naramanicama i rebrastim delom na rukavima istovremeno deluje kao pravi modni dragulj.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ipak, ukoliko vaš izbor nisu kožni komadi, modeli jakni koje su u ponudi su i više nego raznovrsni i mogu da se nađu i za manje od 100 evra. Efektna ili svedena, kako odaberete, zasigurno će svaki autfit učiniti interesantnijim, čak i onda kada je samo ponesete kao dodatak.

Kristina je celom stajlingu koji obiluje crnom kožom dodala zlatne detalje na naočarima i torbici, ali je uz pomoć romantične haljinice uspela da stvori nežni, skoro pa školski luk.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Kratke kožne čizme su možda jedan od najučestalijih modela obuće koje ćete videti na beogradskim ulicama, i odlično idu uz sve – haljine, suknje, farmerke. Kristina je napravila odličnu simetriju kratke haljinice, uske rolke i plitkih kožnih čizama.

Ukoliko ste ipak tip koji radije bira dublje čizme, odlična vest je da su pristupačniji modni brendovi izbacili svoju verziju „katanac čizama„, koje svetske modne trendseterke i influenserke već godinama obožavaju.

Bonus video;

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram