Plastični hirurg otkriva kojih pet lica žene najviše traže

Moda i lepota 12. mar 202108:48 > 11. maj 2021 12:09
Kajli i Kendal Džener
Foto: Kylie Cosmetics via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Dr Rikardo Frati, plastični hirurg koji radi u Londonu, otkrio je pet vrsta lica koja mu klijenti najčešće traže kada se upuste u estetske zahvate.

„Naše najtraženije lice 2020. godine bila je Bela Hadid, koja ima mačiji izgled“, rekao je hirurg.

Pročitajte još:

„Ima besprekornu kožu, uglaste crte lica, a vrh nosa je izuzetno prefinjen. To se može postići potpunom ili vršnom rinoplastikom (operacijom nosa). Koža joj blista i nema mrlja, što je verovatno posledica redovnog tretmana lica i stroge dijete“, kaže dr Frati.

Ovo je pet vrsta lica koja žene najčešće traže.

Mačkasto lice

Foto:EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Ovakvo lice imaju Kendal Džener, Bela Hadid, Megan Foks. Karakteriše ga mali nos, mačkaste oči i uzdignute obrve.

„Ovo je sve popularniji trend kod mlađih pacijenata, a postupak se sastoji od blefroplastike i podizanja obrva za otvaranje očiju. Čini se da je i Bela imala rinoplastiku, iako razumem da i jedni i drugi negiraju bilo kakvu kozmetičku operaciju, uključujući filere i botoks“, kaže dr Frati.

Bezvremensko lice

Foto: Kristin Callahan / INSTAR Images / Profimedia/Instagram/blackgaunt

Predstavnice ovog tipa lica su Kejt Mos, Blejk Lajvli, Džesika Alba. Karakterišu ga jaka vilica, mali nos i veliki osmeh.

„Blejk Lajvli ima snažnu vilicu, mali nos, srećan osmeh. Čini se da je imala rinoplastiku kada pogledam njene starije fotografije, kao i neke divne prirodne stomatološke uratke. U klinici dobijamo puno zahteva za njen nos“, otkriva hirurg.

Lice lutke

Foto: MICHAEL WILLIAMS / INSTAR Images / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Najčešće ga imaju rijaliti zvezde, poput Kajli Džener i Kim Kardašijan. Pune usne i obrazi, mali nos i mačkaste oči su ono što definiše „lice lutke“.

„Da biste postigli ovakav izgled, savetovao bih filere za usne, bradu i obraze, botoks i rinoplastiku“, kaže dr Frati.

Englesko lice

Kira Najtli
Kira Najtli Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Kira Najtli, Ema Votson i Natali Portman su vlasnice ovog lica. Karakterišu ga meke crte, uglasta vilica, obrazi „poput jabuka“. Zovu ga i licem „engleske ruže“.

Dr Frati kaže da klijenti traže ovakav „engleski“ izgled, jer izgleda aristokratski.

„Obrazi Eme i Kire su visoko i poput jabuke – to bi se moglo postići korišćenjem dermalnog filera ubrizganog odmah iznad ili na obraznu kost“, kaže hirurg.

Karakteristično lice

Foto: Patrick KOVARIK / AFP / Profimedia

Najprepoznatljivija predstavnica ovakvog lica je Aleksa Čang. Ima nekoliko istaknutih karakteristika, jaku vilica i nos, široke oči koje daju upečatljiv efekat.

„‘Aleksa ima mekane crte lica kao što su pune usne i mekši nos, a ipak je definisala jagodice i liniju vilice“, objašnjava dr Frati.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram