Parižanke znaju trik za bujnu kosu s volumenom

Foto:shutterstock

Često su najbolji trikovi oni najjednostavniji. A francuske dame poznate su po minimalističkim, ali efektnim bjuti savetima. Da bi vaša kosa imala najbolji volumen, Parižanke preporučuju jedan brzi trik fenom za savršenu kosu.

Postići ćete ga dok sušite kosu, a to potvrđuju brojni stilisti i frizeri koji su ovaj trik isprobavali na svetskim zvezdama. Izgled koji se postiže bez mnogo truda ostavlja utisak ležernosti, ali i urednosti i dobrog stila.

Potrebno je da kosu prvo brzinski osušite. Tako će iz nje nestati gotovo 95 odsto vode. Kosu ćete na ovaj način lakše stilizovati i očuvati njen oblik jer ju je mnogo lakše oštetiti kad je mokra.

Važno je da budete precizni dok pomičete fen. Nemojte ga pomerati u svim smerovima dok sušite kosu, već isprobajte ovu već proverenu metodu. Koristite prste kako biste podigli veća područja kose s donje strane i kružite fenom umesto da samo sušite bez reda.

Nemojte da žurite, svaki deo je jednako važan dok sušite kosu. Temeljno zagrejte svaki deo, a zatim ga fenirajte hladnijim vazduhom pre nego što se prebacite na sledeći deo. Tako osiguravate da svaka dlaka bude na svom mestu, a osim toga hladni vazduh će izgladiti površinski deo kose, pa će delovati sjajnije.

Treba koristiti i proizvode za stilizovanje. Na dlanove nanesite malo ulja za kosu i prođite kroz vrhove. Ipak, nemojte preterivati jer frizura koja izgleda nesavršeno puno je lepša – pogledajte samo Francuskinje!

Koji trik pariskih žena je vama omiljen?

Bonus video: Trikovi za punđu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram