Par koji je oživeo otkačenu modu Tokija na ulicama Beograda

Moda i lepota 02. dec 202022:22 > 17. maj 2021 12:00
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Da živimo u globalnom selu gde su sve kulture isprepletane u jednom uzbudljivom miksu, često nam pokaže i stil na ulicama Beograda. Ovaj mladi par nas je svojim autfitima odveo pravo u Tokio.

Mlade generacije su vesnik novog, uzbudljivog vremena, kada se granice među kulturama još više brišu. Zahvaljujući internetu, generacija Z nikada nije bila više povezana – bez obzira što su fizički udaljeni stotinama kilometara.

Tako smo moćan i otkačen uticaj japanske kulture videli u stilu jednog mladog para koji smo sreli u centru prestonice.

Izgledali su jako zaljubljeno, bili su smelo obučeni i nije bilo teško pogoditi da su studenti japanskog jezika. Njihovi autfiti izgledaju baš kao da su izašli iz nekog anime filma o uličnim superherojima.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Matija i Isidora obožavaju japansku kulturu – a pored uticaja omladine ove daleke azijske zemlje, svoj stil su opisali kao techwear i grunge.

On nosi duks, trenerku, patike i trobicu – uniformu današnjeg mladog čoveka. Frizura mu je takođe upečatljiva – današnji momci sve češće odlučuju da imaju bleached pramenove u kosi.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

S druge stane, Isidora je moderna anime heroina u školskoj kariranoj suknjici, čarapama do kolena, jednostavnoj rolci i oversize šuškavcu.

Uz to su joj se super uklopile klasične bele Nike patike koje su nosive i ako ste iz potpuno drugačije stilske priče.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pročitajte još:

Gde pronalaze komade potrebne za ovako autentičan modni izraz? Na sasvim običnim mestima.

„Duks je New Yorker, trenerka Nsport, patike i torbica Stockx“, otkrio nam je Matija.

„Čarape sam našla kod Kineza, patike su Sport Vision, sve ostalo je second hand„, kaže Isidora.

Lanac na suknji je sama napravila i to od delova limenki. Ranac je nabavila preko interneta – u pitanju je čuveni brend Fjallraven. Isidora otkriva da se može kupiti za dosta manje para ukoliko ga tražimo na sajtovima gde ljudi prodaju sve i svašta.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Poput njihovih vršnjaka, i Matija i Isidora očigledno su okrenuti traženju garderobe van uobičajenih butika – nešto što bi i stariji mogli da nauče od ove generacije.

Svakako, doneli su duh otkačenog japanskog street style pokreta u  Knez Mihailovu ulicu koja često zna da bude modno jednolična.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram