Najskuplja venčanica u istoriji koštala je 6.600.000 evra

Najskuplja venčanica
Foto: ANGEL DIAZ / AFP / Profimedia

Kad pomislimo na kraljevska venčanja, obično nam na pamet prvo padnu princeza Dajana, Kejt Midlton i Megan Markl. Njihove venčanice ipak nisu ni blizu one koju je 2004. nosila španska kraljica Leticija.

Njena venčanica je koštala neverovatnih 6.600.000 evra, a napravio ju je dizajner Manuel Pertegaz koji je tada imao 80 godina.

Najskuplja venčanica
Foto: BORIS ROESSLER / AFP / Profimedia

Savršena toaleta od svile sa dezenom ljiljana koji su izvezeni zlatnim i srebrnim nitima je imala i dugačak, zaobljen šlep. Leticiji je njena svekrva Sofija tada pozjamila prusku dijamantsku tijaru, a mladoženja joj je poklonio veo od svilenog tila izvezen klasovima žita i ljiljanima, dug tri i širok dva metra.

Najskuplja venčanica
Foto: JULIO MUNOZ / AFP / Profimedia

Poređenja radi, princeza Dajana je na svom venčanju za princa Čarlsa nosila haljinu Elizabet i Dejvida Emanuela od 166.000 evra, a venčanica Kejt Midlton sa potpisom Alexander McQueen je koštala nešto više od pola milona evra. Megan Markl je zapravo bila „najskromnija“ i za svoj veliki dan je obukla haljinu modne kuće Givenchy čija cena je bila 111.000 evra.

***

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram