Može da kupi Šanel torbu, ali da je ne nosi u Rusiju

Foto: Instagram/lisalitvin

Chanel uveo rigorozna pravila.

Ruskoj državljanki Lizi Ljitvin, koja je bila na odmoru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u jednom od tržnih centara u Dubaiju odbili su da prodaju torbu Šanel dok ne potpiše dokument u kojem je pisalo da torbu neće odneti u Rusiju i nositi je na teritoriji te zemlje.

Ruska državljanka je na društvenim mrežama napisala da je, kad su joj u radnji zatražili podatke, dala svoj ruski broj telefona.

Međutim, menadžer u radnji joj je rekao da prodaju Rusima stvari samo ako potpišu dokument da te stvari neće nositi u Rusiji, prenosi RIA Novosti.

Ona je navela da je to doživela kao diskriminaciju i da nije kupila torbu.

Forografisala je dokument koji joj je ponuđen na potpis i objavila fotografiju na društvenim mrežama.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ocenila je da se francuski brend Šanel, odbijanjem da proda torbu Ruskinji u tržnom centru u Dubaiju, pridružio, kako je navela, „rusofobičnoj kampanji ukidanja Rusije“.

Liza je rekla da torbu u Chanelu na kraju nije kupila i da u ostalim prodavnicama nije imala slične probleme. Takođe, u svom storiju na Instagramu je napisala da su se ljudi posle njene objave podelili u dve grupe – jedni su joj poželeli smrt, a drugi su bili šokirani zbog diskriminacije.

***

Bonus video: Trikovi za punđu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram